Kidőlt a Liverpool kulcsembere – Fernando Torres harcképtelen

Vágólapra másolva!
2008.11.28. 12:01
Rafa Benítez a Olympique Marseille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen új taktikai hadrendben küldte pályára csapatát. Az együttes Steven Gerrard góljával megnyerte a mérkőzést, ám Benítez szerint az együttes még nem játszott megfelelően, és mind a csapatkapitánynak, mind Fernando Torresnek hatékonyabban kell játszania.
Fernando Torres (jobbra) két-három hétig a Marseille elleni meccs fájdalmait „nyögi”
Fotó: Imago
Fernando Torres (jobbra) két-három hétig a Marseille elleni meccs fájdalmait „nyögi”
Fernando Torres (jobbra) két-három hétig a Marseille elleni meccs fájdalmait „nyögi”
Fotó: Imago
Fernando Torres (jobbra) két-három hétig a Marseille elleni meccs fájdalmait „nyögi”

Fernando Torresre egy ideig nem számíthat menedzsere, Rafa Benítez, miután izomhúzódást szenvedett a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen az Olympique Marseille ellen. A klub szóvivője elmondta, hogy a spanyol játékos a jobb lábában érez fájdalmat, és két-három hétig nem erősítheti a „vörösöket”.

A spanyol játékos kiesése azért is jelenthet nagy gondot, mert a csapat új taktikai szerkezetének ő a legfontosabb láncszeme. Legalábbis ezt nyilatkozta Steven Gerrard, a Pool csapatkapitánya az anfieldi BL-csoportmeccset követően.

Gerrard szerezte a Marseille elleni mérkőzés egyetlen gólját a 23. percben. A középpályás új feladatkörben szerepelt, ami azt jelenti, hogy Benítez közvetlenül Torres mögött szerepeltette, amolyan második ékként. „Ő a kulcsember – mondta a meccs után Gerrard az Európa-bajnokság hőséről. – Nagyszerű volt mögötte futballozni. Elfutásai – mint például a gól előtti – lenyűgözőek. Biztos vagyok benne, hogyha a menedzser együtt tart minket elöl, akkor én is jó hatással leszek az ő játékára.”

Benítez azért szánta rá magát a taktikai változtatásra, mert nem érzi annyira hatékonynak a csapat támadójátékát, mint az előző szezonban, amikor Torres összesen 33, Gerrard pedig 21 gólt szerzett. A mester a francia csapat elleni győzelem ellenére a szerdán nyújtott teljesítménnyel sem volt maradéktalanul elégedett.

„A fő célt teljesítettük, azaz fejlődtünk és nyertünk. De nem ellenőriztük megfelelően a játékot, és nem játszottunk jól. Talán túl idegesek voltunk, azért akartuk egy passzal megszerezni a második gólunkat. Türelmesebbnek kell lennünk, és többet keresni a labdákkal Torrest. Gyakran túl korán játszottuk meg, támogatás nélkül, így nem tudta megtartani a labdát.”

Benítez csapatkapitányától is többet vár. „Gerrard a világ egyik legjobb támadó középpályása, nagy fegyverünk. Mint ahogy Torres is. De talán a csapat is jobban játszana, ha több gólt lőnének együtt” – magyarázta a szakember, aki Torres kiesése miatt most újabb változtatásokon törheti a fejét.

Rossz hír a liverpooliak számára, hogy a szerdai mérkőzésen a csapat brazil játékosa, Fabio Aurelio is kidőlt két hétre, miután rúgást kapott a bal lábára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik