Juhász gólt szerzett az olasz bajnokság ötödik helyezettje ellen

Vágólapra másolva!
2009.07.25. 00:25
Miközben a Soproni Liga a Nyíregyháza Spartacus–Vasas találkozóval a kezdetét vette, addig számos európai klub még csak edzőtáborozik, és felkészülési mérkőzéseket játszik. Ezeken többek között 1–1-es döntetlent játszott a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht az olasz Genoa ellen, Fülöp Márton klubja, a Sunderland 2–0-ra kikapott a portugál Benficától, a Liverpool tartalékcsapata pedig 2–2- ért el a Tranmere Rovers ellen, ahol Simon András váltotta a bírósági ügye miatt Angliában maradó Steven Gerrardot.
Juhász Roland felkészülési mérkőzésen bevette a Genoa kapuját
Fotó: Imago (archív)
Juhász Roland felkészülési mérkőzésen bevette a Genoa kapuját
Juhász Roland felkészülési mérkőzésen bevette a Genoa kapuját
Fotó: Imago (archív)
Juhász Roland felkészülési mérkőzésen bevette a Genoa kapuját

Juhász végigjátszotta a találkozót, és ő szerezte meg csapata vezető gólját a 12. percben: Tom de Sutter visszapassza után nagyszerű ballábas lövéssel mattolta az ellenfél kapusát.

A kilencszeres olasz bajnok Genoa tizenegy perccel később Husszin Karja góljával egyenlített, kialakítva ezzel az 1–1-es döntetlent.

Fülöp Márton klubja, a Premier League-ben szereplő Sunderland az Amsterdamban zajló nemzetközi felkészülési tornán vesz részt, ahol az első mérkőzésen a portugál Benfica ellen léptek pályára.

Fülöp a kezdőcsapat tagjaként végigjátszotta a találkozót, ám mind Óscar Cardozo büntetőjénél, mind Maxi Pereira lövésénél tehetetlennek bizonyult, hiába védett előtte többször is bravúrral.

A SUNDERLAND–BENFICA TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA



A torna másik mérkőzésén a házigazda Ajax szerezte meg a vezetést, Darío Cvitanovich góljával, ám az Atlético Madrid hamar fordítani tudott Simao és Sergio Agüero góljával, így a szünetre egygólos spanyol előny mellett vonultak a csapatok.

A második félidőben Dennis Rommedahl góljával egyenlített az Ajax, ám alig hat perccel később Maxi Rodríguez találatával ismét a spanyoloknál volt az előny. Luis Suárez góljával az utolsó pillanatban döntetlenre mentette az amszterdami csapat a találkozót.

A Liverpool tartalék együttese 2–2-es döntetlent játszott a Tranmere ellen, méghozzá a 64. perctől kezdve Simon Andrással soraiban, míg az angol bajnokság aranyérmese, a Manchester United, bár kétszer is hátrányban volt, nyerni tudott dél-koreai ellenfelével szemben (3–2).

A Tottenham Hotspur a Barcelona erőteljesen tartalékos csapata ellen tudott kiharcolni az hajrában egy döntetlent (1–1), míg a német rekordbajnok Bayern München az új igazolás Mario Gomez találatának is köszönhetően verte 2–0-ra a Kölnt, Lőw Zsolt pedig 70 percet kapott az 1–1-es döntetlent játszó Mainzban.

A Spanyolországban zajló Béke-kupa pénteki mérkőzésein az olasz rekordbajnok Juventus Amaura és Vincenzo Iaquinta góljával 2–1-re legyőzte a spanyol Sevillát, míg az ecuadori LDU de Quito 3–1-re legyőzte a szaúdi al-Ittihad Jeddah-t.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

FC Szöul (dél-koreai)–Manchester United (angol) 2–3
AEK Athén (görög)–Ankaragücü (török) 2–2
Celtic (skót)–al-Ahly (egyiptomi) 5–0
Antwerp (belga)–RBC Roosendaal (holland) 1–2
Duisburg (német)–FC Bruges (belga) 3–0
Freiburg (német)–Bayer Leverkusen (német) 1–2
Mainz (német)–Getafe (spanyol) 1–1
1. FC Köln (német)–Bayern München (német) 0–2
Bristol R. (angol)–Crystal Palace (angol) 0–3
Tranmere R. (angol)–Liverpool (angol) 2–2
Tottenham (angol)–Barcelona (spanyol) 1–1
Anderlecht (belga)–Genoa (olasz) 1–1

AMSTERDAM TOURNAMENT
Sunderland (angol)–Benfica (portugál) 0–2
Ajax Amsterdam (holland)–Atlético Madrid (spanyol) 3–3

BÉKE-KUPA
LDU de Quito (ecuadori)–al-Ittihad (szaúdi) 3–1
Sevilla (spanyol)–Juventus (olasz) 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik