A BVSC simán, a Szolnok szétlövéssel nyert a férfi vízilabda Eurokupában – a Honvéd kikapott

Vágólapra másolva!
2024.10.10. 21:24
A selejtezőben a Pro Reccót verő BVSC a főtáblán is győzelemmel kezdett (Fotó: Dömötör Csaba)
A Szolnok és a BVSC együttese is győzelemmel rajtolt a férfi vízilabda Eurokupa csoportkörében, míg a Honvéd egy szerbiai zakóval kezdte meg a küzdelmeket.

MINT A VADNYUGATON, csak lőttek és lőttek a játékosok…

Az első félidőben többnyire a horvát Mladost Zagreb, a másodikban a Szolnoki Dózsa állt jobban az Eurokupa C-csoportjának nyitányán, de nem engedték el egymást a felek, így lüktető és izgalmas végjáték kezdődött. Mindkét csapat az utolsó erőtartalékait mozgósította, a hazaiak elléptek kettővel, másfél perccel a vége előtt mégis a horvátok támadtak a kétgólos előnyért, Józsa Ottó viszont bravúrral védett.

Hangay Zoltán időt kért, kétcenteres játékkal próbálkozott a Szolnok, és bár mindkettőt alaposan megcibálták a zágrábiak, a kettős fórból Bedő Krisztián kiegyenlített. Lehetett volna még egy csavar a történetben, mert labdaszerzést követően a győzelemért támadott a Dózsa, de már csak távoli lövésre maradt idő, 13–13 után ötméteresek döntöttek. A házigazda nem hibázott, az ellenfélnél Franko Lazic igen, így fontos két pontot szerzett a Szolnok.

Győzelemmel kezdett a B-csoportban szereplő BVSC is, amely végig vezetve nyert 16–13-ra a görög Panioniosz otthonában, a Honvéd viszont 12–8-ra kikapott a szerb Sabactól a D jelű kvartettben.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Panioniosz GSS (görög)–BVSC-Manna ABC 13–16 (2–5, 3–4, 4–4, 4–3)
G: Gunasz 4, Bucalasz, Kopeliadisz, Szuzuki, Takata 2-2, Gyuvecisz, ill. Konarik 5, Jansik D., Szeghalmi, Tátrai D. 2-2, Bundschuh, Csacsovszky E., Gál D., Kovács P., Mészáros M.
C-CSOPORT
Szolnoki Dózsa Praktiker–HAVK Mladost (horvát) 14–14 (3–3, 4–2, 4–4, 3–5) – szétlövéssel 5–4
G: Cseh M., Schmölcz 3-3, Bedő, Krasznai 2-2, Kakstedter, Vámosi, Zerinváry, ill. Bukic 3, Basic, Harkov 2-2, Biljaka, Buljubasic, Lazic, J. Vrlic, M. Vrlic, Vukicevic
D-CSOPORT
VK Szabacs Elixir (szerb)–Endo Plus Service-Honvéd 12–8 (4–3, 1–2, 5–2, 2–1)
G: Sztojanovics 4, Baracs, Koracs, Pljevancsics 2-2, Dragovics, Krug, ill. Hessels S. 2, Bencz, Kiss B., Kevi, Nyíri B., Szépfalvi, Vadovics V.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik