Női vízilabda: Óriási szíve van ennek a csapatnak! – Mihók Attila

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 17:32
Garda Krisztináék már a döntőre készülhetnek (Fotó: MTI)
Mint arról portálunkon is beszámoltunk, a magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel megverte Görögországot a Dohában zajló világbajnokság elődöntőjében. A drámai csata után Mihók Attila szövetségi kapitány és Garda Krisztina értékelte a medencében történteket az M4 Sportnak.

 

„Óriási szíve van ennek a csapatnak! Ez az, amit két-három hét alatt még hozzá tudtunk tenni – kezdte Mihók Attila, utalva az Európa-bajnokságon történtekre. – Nagyon boldog vagyok, hogy a sok szó nem szállt el, és ennyi embert meg tudtunk most örvendeztetni. Az éremnek mindig két oldala van: az Európa-bajnokságon mindent megtettünk, gyorsak és fegyelmezettek is voltunk, de a fontos pillanatokban lecsúsztunk a blokkokról, elkapkodtunk egy-egy lövést. Akkor úgy fogalmaztam meg, hogy szív kell a bádogembernek. Az pedig az érem másik oldala lehetne, hogy nemcsak fizikai értelemben kell rendben lennünk, hanem szellemi, spirituális szinten is közelebb kell kerülnünk egymáshoz. Az Eb után tettem egy kijelentést, miszerint nem véletlenül alakultak úgy a dolgok, ahogy, van még dolgunk. Ezek után pedig köszönök a csajoknak, hogy elfogadták ezt, és mindent megtettek.”

A szövetség kapitány beszélt arról is, hogy csapata nem most játszotta a legjobb meccsét a tornán: „Nagyon-nagyon meleg volt ez a meccs. Megkockáztatom azt is, hogy a három nagy győzelmünk közül most játszottunk a legkevésbé jól. Ám ennek nem az volt az oka, hogy bármit másképp csináltunk volna, hanem a görögök, akik nem engedtek minket. Most nagyon jó érzések vannak bennem, de ha nem sikerült volna megnyerni az ötméterespárbajt, akkor is büszkék lehettünk volna a csapatra.”

A csapat tapasztalt játékosa, Garda Krisztina örömében csak kereste a szavakat az M4 Sport mikrofonja előtt: „Szerintem most nagyon együtt van a csapat” – mondta, hozzátéve, nem tudja, hogy szedte össze a labdát az egyenlítést jelentő emberelőnyös gól előtt. – Nem tudom, hogy csináltam. Azt sem tudom, hogy adtam tovább a labdát; a lényeg, hogy gól lett belőle az ötösökkel pedig megnyertük a meccset” – mondta.

A mérkőzés egyik hőse, Leimeter Dóra elmondta, nyugodt volt, mert tudta, ha esetleg hibázik is a kulcsszituációban, a csapattársai nem fogják a nyakába varrni. „Lőttem én már így utolsó másodperces gólokat, tudtam, hogy bárkire is jön majd ki a lövés, az fel fogja vállalni a feladatot, és annyira egyben vagyunk most fejben, hogy abban is biztos voltam, hogy gól lesz” – nyilatkozta Leimeter, aki az MTI kérdésére elmondta, nem őrá volt felrajzolva a figura, de végül így jött ki.

„Ha ugyanilyen felszabadultan tudunk játszani, mint most, annyira összetartóak leszünk, akkor egy nagyon jó meccset játszhatunk az amerikaiakkal” – tekintett előre a fináléra a balkezes játékos.

A harmadik negyed végén és a negyedik elején is fontos gólt szerző Szilágyi Dorottya rendkívül magabiztosan nyilatkozott a fináléról: „Nyilván, ahogyan az amerikaiak ellen mindig is, biztosan nagyon kemény meccs lesz, de most azt érzem, hogy mindegy, ki jön velünk szembe, le tudjuk győzni.”

A magyar–amerikai döntőt pénteken 15.30-kor rendezik.

VIZES VB
NŐI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 9–9 (3–3, 3–3, 1–1, 2–2) – szétlövéssel 4–2
Doha. V: Ohme (német), Csang Liang (kínai)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – KESZTHELYI, Gurisatti, Rybanska, PARKES 3, Garda 1, Vályi V. 1. Csere: Neszmély (kapus), SZILÁGYI D. 2, Mahieu, Máté Zs., LEIMETER 2, Horváth B. Szövetségi kapitány: Mihók Attila és Cseh Sándor
GÖRÖGORSZÁG: DIOMANDOPULU – NINU 4, V. Plevritu, ELEFTERIADU 1, XENAKI, M. PLEVRITU, E. Plevritu 1. Csere: Sztamatopulu (kapus), Aszimaki, Patra, Janopulu 1, Hidirioti 1, Miriokefalitaki 1. Szövetségi kapitány: Alexia Kamenu
Emberelőny-kihasználás: 12/6, ill. 10/6
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Horváth B. (26. p.), Patra (28. p.), M. Plevritu (32. p.)
KORÁBBAN
Egyesült Államok–Spanyolország 11–9 (3–1, 3–3, 4–3, 1–2)

FEBRUÁR 16., PÉNTEK
HELYOSZTÓ A 7. HELYÉRT
8.00: Kanada–Olaszország
BRONZMÉRKŐZÉS
9.30: Spanyolország–Görögország
HELYOSZTÓ AZ 5. HELYÉRT
14.00: Ausztrália–Hollandia
DÖNTŐ
15.30: Egyesült Államok–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik