Női vízi BL: a BVSC ötösökkel, az FTC 9 góllal nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.09.21. 22:44
null
Fekete Flóra (2) négy gólt dobott és a szétlövésben is betalált (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap)
A BVSC-Zugló nagy csatában, ötméteresekkel 16–14-re legyőzte a holland De Zaan csapatát a női vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének nyitó napján a spanyolországi Mataróban. Este a Ferencváros jóval könnyebb győzelmet aratott a budapesti Hajós uszodában, a görög Gilifada ellen 17–8-ra nyert.

A rendes játékidő 11–11-es döntetlent hozott, majd az ötméteres-dobásokban a magyar csapat volt a jobb. Az összecsapás legeredményesebbje, Fekete Flóra a meccsen négyszer talált be, aztán az ötméteresét is bedobta.

A zuglóiak pénteken a görög Vuliagmeni, szombaton a spanyol CN Terrassa, majd a Keszthelyi Ritát foglalkoztató, szintén spanyol Mataróval találkoznak. A csoportból az első három jut a főtáblára, ahol négy kvartettben zajlanak majd tovább a küzdelmek.

Az FTC-Telekom 17–8-ra legyőzte a görög Glifadát a női vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének csütörtöki nyitónapján a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A mérkőzésen Gurisatti Gréta szerezte a legtöbb gólt, szám szerint ötöt. A Ferencváros pénteken a görög Alimosszal és az UVSE-vel találkozik, vasárnap pedig a német Spandau Berlin ellen ugrik medencébe.

VÍZILABDA

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
A-CSOPORT (Hajós uszoda)
FTC-Telekom–Glifada (görög) 17–8
(7–2, 4–1, 4–3, 2–2)
C-csoport (Mataró)
BVSC-Zugló–De Zaan (holland) 16–14
(1–2, 3–1, 4–3, 3–5, 5–3) ötméteresekkel


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik