Női vízilabda: Leimeter Dóra három győzelmet remél a rotterdami selejtezőtornán

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 10:12
null
A közelmúltban háromszor is legyőzték az ausztrálokat Leimeter Dóráék, de egyszer sem volt könnyű dolguk – a világkupában is szoros csatára van kilátás (Fotó: Dömötör Csaba)
Három nap alatt három nehéz mérkőzés vár a magyar női vízilabda-válogatottra az átalakított világkupa-sorozat rotterdami selejtezőtornáján.

 

Nagyszombatot még családi körben töltötték női vízilabda-válogatottunk játékosai, másnap azonban már útnak indultak Rotterdamba, a világkupa első selejtezőtornájának helyszínére, ahová amszterdami kitérővel érkeztek meg. A hétfői programban az olaszokkal közös kétkapuzás szerepelt, keddtől pedig három nap alatt három tétmérkőzés vár lányainkra, sorrendben a görögök, az ausztrálok és a hollandok ellen. Bíró Attila húsztagú kerettel készült a megreformált sorozatra, de a Ferihegyi repülőtéren már csak tizenhat játékosnak volt jelenése. A győriek fiatal kapusa, Torma Luca mellett két UVSE-játékos, a sérüléséből nemrég visszatérő Rybanska Natasa és a múlt héten betegséggel küzdő Tiba Panna, valamint az FTC centere, Dömsödi Dalma nem tartott a csapattal.

„Nem a nulláról kezdtük az építkezést, igyekeztünk ott folytatni a munkát, ahol a legutóbbi összetartás végén abbahagytuk – mondta lapunknak még az elutazás előtt Leimeter Dóra, a válogatott balkezese. – Négy hónap eltelt azóta, hogy legutóbb találkozott a keret, de szerencsére hamar felvettük a ritmust, alkalmazkodtunk a közeghez és a taktikához. Az elmúlt napokban már az ellenfeleink játékával foglalkoztunk, és kisebb simításokat végeztünk. Nehéz csoportban vagyunk, de az erős riválisok ellen tudunk javítani a csapatkohézión, és ha úgy játszunk, ahogy tudunk, mindhárom meccset megnyerhetjük. Szeretnénk bejutni a szuperdöntőbe, jó megméretés lenne, ha közvetlenül a világbajnokság előtt a nemzetközi elithez tartozó ellenfelekkel játszhatnánk.”

Az A-csoportban szereplő négy csapatból három hasonló játékerőt képvisel. A legjobbját, Eleftheria Plevritut nélkülöző görög és a házigazda holland válogatott ellen van miért törlesztenie Bíró Attila együttesének, amely a tavalyi Európa-bajnokságon mindkét riválisától kikapott, utóbbitól ráadásul kilenc góllal. Ausztráliát ugyanakkor a közelmúltban háromszor is legyőzték a mieink, igaz, egyszer sem volt könnyű dolguk. A négyesből a legjobb két csapat bejut a júniusi szuperdöntőbe, a másik két együttes a B-csoport harmadik és negyedik helyezettjével csatázik két kiadó helyért az athéni selejtezőtornán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Hajdú Kata, Szegedi Panni (mind UVSE), Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Pőcze Panna (mind FTC), Garda Krisztina, Mahieu Geraldine (mindkettő Dunaújvárosi FVE), Keszthelyi Rita (Mataró – Spanyolország), Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya (mindkettő Tigra-ZF-Eger), Vályi Vanda (Padova – Olaszország)

VILÁGKUPA, NŐK, 1. SELEJTEZŐTORNA (ROTTERDAM)
A-CSOPORT
Kedd
18.30:
Ausztrália–Hollandia
20.30: Görögország–MAGYARORSZÁG
Szerda
18.30:
Hollandia–Görögország
20.30: MAGYARORSZÁG–Ausztrália
Csütörtök
14.00:
Görögország–Ausztrália
18.30: Hollandia–MAGYARORSZÁG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik