Férfi vízi Eurokupa: Egy óránk van, hogy megmutassuk, jobbak vagyunk – Bátori

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.28. 13:06
Szombat este a Komjádi uszodában fogadja az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapata a Savonát az Eurokupa fináléjának visszavágóján, amely döntetlenről indul.

Két héttel ezelőtt, Olaszországban 8–8-as döntetlent játszott egymással a két csapat úgy, hogy a Vasas többször is kétgólos hátrányban volt. A játékosok és a szakmai stáb sem volt maradéktalanul elégedett az összecsapást követően.

„A hazaiaknak ott 7–5-nél időkérésük és emberelőnyük volt a háromgólos vezetéshez, amit szerencsére kivédekeztünk és aztán mi találtunk be, így nézve azért nem rossz az eredmény” – nyilatkozta az M4 Sportnak Bátori Bence, a piros-kékek csapatkapitánya.

A párharc első felvonásán a Vasas több emberelőnyt, valamint egy kettős fórt is elhibázott és még kihagyott ötméteressel is nehezítette a saját dolgát.

„Az ötméterest ki lehet hagyni, azt nem lehet gyakorolni, viszont az emberelőnyök kihasználásában mindenképpen javulnunk kell. Persze volt pozitívuma is a meccsnek, hiszen az emberhátrányos védekezésünk jól működött, amit mindenképpen szeretnénk átmenteni a visszavágóra, mivel a nemzetközi mérkőzéseken rengeteg kiállítást adnak” – mondta Bátori Bence. Hozzátette, hogy amennyiben betartják a taktikai utasításokat, akkor jobbak lesznek riválisuknál.

„Szombat este hattól egy óránk van, hogy megmutassuk, jobbak vagyunk és jobban akarjuk a sikert. Én az egész csapaton azt láttam a héten, hogy képesek vagyunk erre” – fogalmazott.

A piros-kékek 21 év után, a Kupagyőztesek Európa-kupájának 2002-es elhódítását követően nyerhetnek újra nemzetközi trófeát.

FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
szombat, 18.00:
A-Híd VasasPlaket–Savona (olasz) (Tv: M4 Sport+)

DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Savona (olasz)–A-Híd VasasPlaket 8–8 (3–2, 2–3, 2–1, 1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik