Sportrádió: Bizonyos dolgokban meg kell újulni – Varga Dániel

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 20:23
null
Varga Dániel és kisfia voltak a Sportrádió vendégei
Az olimpiai bajnok vízilabdázóval, Varga Dániellel, a Genesys OSC vezetőedzőjével beszélgetett Perjési Tamás.

 

Varga szerint a fiatalítás ellenére is minőségi keret utazott ki a spliti Eb-re:

„Jó kezdés, papírforma: ameddig bírták a szlovénok, addig volt meccs, de aztán az erőfölény kijött. Úgy tűnik, sikeres generációváltás lesz, kicsit a kényszer is szülte, de szerencsére nem arról van szó, hogy hálóval kéne fogni tehetséges fiatalokat. Minőségi és tehetséges fiatalokkal tudta Varga Zsolt a keretet feltölteni.”

Szabó Zoltán BEK-győztes vízilabdázó úgy fogalmazta meg, hogy ha a vb után búcsúzó szövetségi kapitány, Märcz Tamás a kalács, akkor utódja, Varga Zsolt a korbács, ezt Varga Dániel így kommentálta:

„Zsolt nagyon sok minden más is... Egyik jellemzője a munkamennyisége, kultúrája és az edzés felépítése, feszessége, ezért is lett ő a korbács.”

Varga Dániel már elkezdte a felkészülést az új idényre csapatával, az OSC-vel:

„A srácokkal a nyár közepén hathetes felkészülést csináltunk, ez egy állóképesség- és erőfejlesztő időszak volt, ezt követte két hét pihenő, és a múlt héten kezdtük el újra a munkát, ami már ráfordulás az őszi szezonra. Már labdáztunk is egyszer... Törekszem arra, hogy minél kevesebb edzésünk legyen, szeretném, ha több lenne a pihenő, ami főleg mentális szempontból fontos, de a munkának a beépülése is akkor hasznosul igazán, ha van pihenő is. Illetve törekszem arra is, hogy megfelelő legyen a koncentráció, hogy egységnyi idő alatt több mindent tudjunk csinálni, és ez hatékonyan tudjon beépülni.”

„Két játékos távozik, három érkezik, de ez nem nagy változás, a harmadik idényt kezdjük nagyjából ugyanazzal a maggal, de én azt szeretném, ha ez a csapat más lenne, mint az előző szezonban volt. Bizonyos dolgokban meg kell újulni, nemcsak azért, mert az ellenfeleink is változnak, és erre tudnunk kell reagálni, hanem azért is, mert keresem azokat a kiugrási lehetőségeket, amik újítást igényelnek” – árulta el az olimpiai bajnok az OSC keretét illető változásokról.

Az újbudai csapat nagy célokat tűzött ki a következő idényre:

„Itthon nagyobb bravúr lett a döntőbe jutás, mint a múlt idényben, elsősorban a Fradi és a Vasas megerősödése miatt. Érmet szeretnénk nyerni, ez minimális elvárás. A nemzetközi hadszíntéren a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében csatlakozunk, ott már van egy szerencsefaktor, hogy kivel kerülünk össze. Ha ott továbbjutunk, akkor jön egy oda-visszavágós párharc, persze nem tudjuk, ki ellen, s ha megnyerjük, akkor ott vagyunk a főtáblán. Erre szerintem képesek vagyunk, sőt ez a célunk. Ha mégsem sikerülne, hanem az Euroligába tudunk továbbmenni, akkor új célt tűzünk ki: ott a döntőig vagy a győzelemig szeretnénk menetelni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik