Férfi vízilabda: Rómában győztük le az olaszokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.13. 21:27
null
Varga Dénes remekül játszott (Fotó: MTI)
A római felkészülési vízilabdatornán a magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re legyőzte Olaszországot. Varga Dénes és Vámos Márton is három góllal vette ki a részét a sikerből.

Az olaszok kezdtek jobban, a vezetés megszerzése után 4–2-re elhúztak Benedek Tibor szövetségi kapitány legénységével szemben.

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint azonban elsősorban a végül triplázó ifjú világbajnoknak, Vámos Mártonnak, s az újonc tinédzsernek, a duplázó Manhercz Krisztiánnak köszönhetően sikerült felzárkózni. Előbb 4–4 lett, majd 7–7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor megrázta magát az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, aki sorozatban háromszor is bevette a hazaiak kapuját, s 10–7-re ellépett a magyar csapat.

Bő két perccel a vége előtt Gór-Nagy Miklós góljával 11–8-ra módosult az állás, és bár az utolsó percben még két olasz találat született, döntetlenre mentenie a meccset az itáliai gárdának már nem sikerült. Így a többiekhez hasonlatosan a július-augusztusi oroszországi világbajnokságra készülő Benedek-csapat a tornaelsőségért szállhat vízbe vasárnap a londoni olimpiai bajnok horvát válogatottal 15.30-tól.

FÉRFI VÍZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, RÓMA
Magyarország–Olaszország 11–10
(2–3, 4–2, 1–2, 4–3)
Gólszerző: Vámos (3), Varga Dénes (3), Manhercz (2), Gór-Nagy, Erdélyi, Salamon, ill. Di Fulvio (2), Fondelli (2), Gitto (2), Aicardi (2), Figlioli, Giorgetti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik