Női vízi: ausztrálveréssel avatták fel a szentesi uszodát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 18:56
null
Tóth Ildikó birkózik ausztrál ellenfelével (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar női vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 12–5-re nyert az ausztrálok ellen a csütörtökön átadott új, fedett szentesi uszodában.

 

Merész András együttese az oroszországi Hanti-Manszijszkban augusztus 12. és 17. között sorra kerülő világkupára készül, ott éppen az ausztrálokkal, valamint az amerikaiakkal és a dél-afrikaiakkal szerepel majd egy csoportban.

A júliusi, margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott nagyszerűen játszott, 2–2 után állva hagyta riválisát és 5–2-re nyerte az első negyedet.

A második szakasz egyetlen találatát Kisteleki Hanna szerezte, majd harmadik felvonásban a vendégek megtörték közel negyedórás gólcsendjüket, de így is ötgólos hátrányból kezdték a zárónegyedet. Az utolsó nyolc percben is a magyarok elképzelése érvényesült, így fölényesen nyerték a találkozót.

NŐI VÍZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 12–5 (5–2, 1–0, 3–2, 3–1)
Szentes, 800
néző. V: Várkonyi, Carney (ausztrál)
MAGYARORSZÁG: KASÓ – Antal 2, Keszthelyi 1, Takács 1, BUJKA 3, SZÜCS 2, KISTELEKI H. 3. Csere: Gangl (kapus), Illés, Tóth I., Czigány D., Menczinger K., Hevesi. Szövetségi kapitány: Merész András
AUSZTRÁLIA: Hedges – Gofers 1, Bishop, Webster 1, Arancini 1, Buckling, McGhie 1. Csere: Wakefield (kapus), Knox 1, Apple, Baxter, King. Szövetségi kapitány: Greg McFadden
Gól – emberelőnyből: 12/1, ill. 7/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Knox (28. p.), Buckling (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Merész András:
– Nyilván fontos volt, hogy nyomot hagyjunk az ausztrálokban – biztosan megkapják a beosztásukat az edzőjüktől, és többszörös erővel feszülnek majd nekünk Oroszországban –, de még inkább, hogy játsszunk egyet az Európa-bajnokság után és a világkupa előtt, hiszen nyűglődtünk a kontinensbajnokság óta. Még a meccs délelőttjén is láttam morcos arcokat, mert korán kellett kelni, fekvőtámaszozni, úszni és minek vagyunk itt egyáltalán? De kibújt a sportoló a lányokból, akik szeretnek nyerni és szép dolgokat csinálni. Kijött, hogy mi játékban vagyunk, az ausztrálok pedig megjöttek a télből. Egyébként ilyen kulisszák előtt játszani újabb élmény volt a margitszigeti után.
Greg McFadden: – Nem olyan meglepő az eredmény, ha számba vesszük, hogy hárman-négyen hiányoztak a tavalyi keretünkből, és a bekerülők tapasztalatlanabbak, így esett a játékunk színvonala. Ez az év fontos az alapozás szempontjából, hiszen az olimpia lesz a lényeg. Ugyanakkor nagyon remélem, hogy amikor a világkupán találkozunk, jobban teljesítünk.

A fedett szentesi uszoda belülről (Fotó: MTI)
A fedett szentesi uszoda belülről (Fotó: MTI)

 

A fedett szentesi uszoda kívülről (Fotó: MTI)
A fedett szentesi uszoda kívülről (Fotó: MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik