Junior férfi vízi-vb: vereség Szerbiától, 4. a magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.18. 18:06
null
Hiába a 2. negyed feltámadása, két rossz periódus a vesztünket jelentette (Fotó: Mirkó István)
A negyedik helyen végzett a Horkai György által irányított korosztályos magyar férfi vízilabda-válogatott a Szombathelyen zajló junior-világbajnokságon, miután a bronzmeccsen háromgólos vereséget szenvedett Szerbiától.

 

Szomorú közjáték vezette fel a mérkőzést: a ráúszást követően a nézők és a játékosok egyperces néma csenddel adóztak a 85 éves korában elhunyt legenda, Gyarmati Dezső emléke előtt.

A horvátok elleni vesztes elődöntőt (13–10) követően nagyon nem jól kezdődött számunkra a bronzmeccs, hiszen a szerbek négy góllal megléptek az első negyedben. Még az első szünet előtt szépítettünk ugyan, de egy szerb védelem soha nem arról híres, hogy könnyű szétlőni. A vesztes elődöntőjükben mindösszesen öt gólt kaptak az olaszoktól, és összesen lőttek nekik csupán annyit, mint nekünk egy negyed alatt (1–4).

Hatalmas rohamra indult a magyar válogatott, ennek meg is lett az eredménye. Az immár felnőtt világbajnok Bedő Krisztián használt ki egy fórt, majd példáját követve a társak is sorra dobták a gólokat, így a hajrára már utolértük az ellent, amely azért egygólos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre, ami viszont számunkra lényegesen biztatóbb folytatást sejtetett, mint a nyitány (8–9).

A második negyed nyílt adok-kapokját követően a harmadik játékrészben a védekezések kerültek előtérbe, és picit a korábbi nagy lendület is visszaütött. Ebből a szerbek jöttek ki jobban, akik a felvonás elején két gólt tettek hozzá az előnyükhöz, így újfent elléptek, és háromgólos előnnyel várhatták a negyedik negyedet (8–11).

A többihez hasonlóan a negyedik játékrészben is mi hoztuk el a labdát, gólt viszont a szerbeknek sikerült szerezniük, ismét egy duplát. Fiataljainknak újból mínusz ötről kellett küzdeniük, és a negyedet ugyan sikerült ikszre hozniuk, végül háromgólos vereséget szenvedtek (10–13).

FÉRFI VÍZILABDA, JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG
A 3. HELYÉRT

Magyarország–Szerbia 10–13 (1–4, 7–5, 0–2, 2–2)
Gólszerző: Mandics, Obradovics 4-4, Szubotics 3, Tanaszkovics, V. Rasovics, ill. Berta 3, Sedlmayer 2, Bedő, Gyárfás, Csapó, Manhercz K., Német T.

DÖNTŐ
Olaszország–Horvátország 10–7 (2–3, 4–1, 1–1, 3–2)

AZ 5. HELYÉRT
Egyesült Államok–Spanyolország 9–7 (3–1, 2–2, 4–0, 0–4)

A 7. HELYÉRT
Ausztrália–Brazília 8–9 (1–1, 3–3, 2–3, 2–2

Világbajnok: Olaszország, 2. Horvátország, 3. Szerbia, 4. MAGYARORSZÁG (Bedő Krisztán, Bendes Viktor, Berta József, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, György Dávid, Jansik Szilárd, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Német Toni, Sedlmayer Tamás, Szabó Bendegúz, Telegdy András, szövetségi kapitány: Horkai György), 5. Spanyolország, 6. Egyesült Államok, 7. Brazília, 8. Ausztrália, 9. Japán, Kanada, Oroszország, Üzbegisztán, 13. Dél-Afrika, Kazahsztán, Kolumbia, Szlovákia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik