Vízilabda: Kemény Dénes férfiasabb játékot szeretne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 06:54
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke a Krónikának nyilatkozva elmondta, a 2016-os riói olimpián mindkét válogatottól érmet vár, míg a szabályváltoztatások esetében kész tervekkel készülnek, szándéka szerint férfiasabb lenne a játék.

„Szeretnénk, ha a 2016-os riói olimpiáról két éremmel jönne haza a magyar küldöttség, és azt, ha abból legalább az egyik arany lenne, a köztes időszakban pedig alakítsák a lehető legjobbat" – nyilatkozta a Krónikának Kemény Dénes, aki a hétvégén Nagyváradon, a Szent László Napokon – a Partiumi Keresztény Egyetem Janus Pannonius Szakkollégiuma által – szervezett közönségtalálkozón vett részt. A magyar szövetség elnökét a szabályváltoztatásokról is kérdezték.Krónikának Kemény Dénes, aki a hétvégén Nagyváradon, a Szent László Napokon – a Partiumi Keresztény Egyetem Janus Pannonius Szakkollégiuma által – szervezett közönségtalálkozón vett részt. A magyar szövetség elnökét a szabályváltoztatásokról is kérdezték.

„Én nem tudok szabályt módosítani. Kísérleteket végzek majd, de ha azok beválnak, és mi azt dokumentáljuk, akkor nagyobb az esély arra, hogy a mi elképzeléseinket fogadja el a nemzetközi szövetség. Egyelőre az történik, hogy négyévenként, amikor hozzányúlnak így-úgy, apróságokban a szabályokhoz, odamennek ötletekkel a sportszakemberek, miközben a nemzetközi szövetség már rég eldöntötte, hogy mit akar. Most ezt meg akarom előzni, és két-három év múlva le akarok tenni egy végleges javaslatot, amihez mindenképp kísérleteket kell végezni, mert én is csak elképzelni tudom, hogy az jó, amit gondolok, előtte ki kell próbálni."

„Egy-két héten belül eldől, hogy az elnökség támogatja-e, és utána hozzuk nyilvánosságra. Az én elképzelésem az, hogy mindenkinek egyszerű legyen a szabály, tehát az átlag néző számára is érthető legyen, nem csak a vízilabda-szakembereknek. Az például önmagában zavaró, hogy a játékvezető kétféle döntést hozhat, az egyik a szabaddobás, a másik a kiállítás. Én úgy gondolom, hogy ha csak szabaddobás vagy csak kiállítás lenne – én inkább az utóbbi mellett vagyok –, valamivel férfiasabb lenne a játék, mert nem szólna egyfolytában a bíró sípja. Viszont amikor szól, az indokolt, a játékos pedig kimegy a sarokba, és csak valamelyik társa jöhet vissza helyette. Ha a bíró csak egyféle döntést hozhat, az már egyszerűbb. Ez csak egy példa."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik