Bujka: Elkaptuk a fonalat, Hollandia is verhető

Rác Benedek Balázs (Barcelona)Rác Benedek Balázs (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2013.07.29. 10:44
null
Bujka Barbara (10) szerint Hollandia is verhető ellenfél (Fotó: Kovács Anikó, MTI)
A Barcelonában zajló vizes-világbajnokságon a Merész András vezette magyar női vízilabda-válogatott a negyeddöntőben Hollandiával csap össze hétfő este 20.15 órakor. Bujka Barbara, a mieink centere szerint nehéz mérkőzés lesz, hisz a hollandok erősek, de egyáltalán nem verhetetlenek.


Ez aztán a hangulatos uszoda!

A Sant Andreu létesítménye a házak között található. Gyanútlanul sétálunk, s miközben a kirakatokat bámuljuk, egyszer csak úszódresszeket látunk az egyikben, majd egy ajtó, felette felirat: Club Natació Sant Andreu.

Ami tényleg olyan, mint egy klub, társasházak „völgyében” megbúvó uszoda fő- és melléképülete közötti placcon csapatostul pihennek a helyiek, olvasnak, beszélgetnek, kártyáznak, mások a vízben hűsölnek. Igaz, most csak úgy tizenöt méter jut a lakosságnak, a többin ugyanis a magyar válogatott tréningezik (a lányok nagy örömére végre szabadban, így többeknél elő is kerül a bikini), immár igazán nagy feladatra, a Hollandia elleni negyeddöntőre hangolva.

Kivéve persze Garda Krisztinát, aki a csapatot kísérő önkéntes lány mellett üldögél, a nyolcaddöntőt is kispadon töltötte. Védőnk ugyanis megfázott, ezért igyekszik őt kímélni a stáb.

„Nincs lázam, nagyobb bajom sincs, egyszerű megfázás miatt nem edzem. Mindenhol megy a klíma, valószínűleg attól hűltem meg. Pedig a szobában már a második napon levettük, így most Illés Annával inkább megsülünk, csak nehogy bajunk legyen” – mondta Garda Krisztina a Nemzeti Sportnak, majd széles mosoly ült ki az arcára egy „Végre!” sóhaj mellett, amikor a vízben lubickoló szövetségi kapitány, Merész András kiszólt: „Gyere be, húsz perc fürdés!”

A többiek addigra már túlestek néhány gyakorlaton Merész vigyázó tekintete mellett, de mint a kapitány elmondta, ennél aktívabb szerepet nem kíván vállalni a tréningen, kell néha olyan gyakorlás is, amikor edző és játékosa békén hagyja egymást.

„Elmondtam a feladatokat, ők pedig elvégzik szó nélkül” – mondta határozottan a csapat iránti bizalmát is mutatva Merész András, miközben a lányok hatalmas csatát vívtak a kapusokkal, szétlőtték őket a mezőnyjátékosok. A gyakorlás közben Bujka Barbara újfajta motivációs eszközt talált ki Szücs Gabriellának, a lövés előtt odaszólt, ha nem lövi be, akkor fekvőtámasz a büntetés, mire Szücs tökéletesen lőtte ki a felső sarkot.

„Majd gondolj erre meccs közben is!” – mosolygott Bujka Barbara, aki szintén nem kímélte a pipákat, elhibázott lövése viszont a falról lepattanva éppen a kukában kötött ki. Kosárlabdában ez hárompontos lett volna! Végül azért a negyeddöntőbeli ellenfél hollandok is szóba kerültek.

„Erősek, fizikailag is kemények, de verhetők, főleg mert jó formában vagyunk – folytatta Bujka. – Elkaptam a fonalat, de nemcsak én, hanem az egész csapat is, meccsről meccsre javulunk. Játszottunk már velük elég sokszor, például nyáron a dunaújvárosi tornán. Ismerjük őket, bár vannak ott is új arcok, fiatalítottak megint. Nehéz meccsre számítok.”

Ha Magyarország kiejti Hollandiát, a legjobb négy között az Egyesült Államok–Spanyolország párharc győztesével találkozik a döntőbe kerülésért.

VIZES-VB
NŐI VÍZILABDATORNA, NEGYEDDÖNTŐ
Hollandia–Magyarország 20.15, Tv: M1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik