Női vízi ob I: előny a címvédőnél az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.15. 21:29
A női vízilabda ob I elődöntőjének első mérkőzésén a ZF-Eger két góllal legyőzte a BVSC-Zuglót.

Az már korábban eldőlt, hogy a női vízilabda ob I-ben nem ismétlődhet meg a tavalyi bajnoki döntő. Az elődöntőben találkozott ugyanis egymással a címvédő, BEK Final Four-ra készülődő ZF-Eger és a BVSC-vel.

A fináléba jutásért három győzelemig tartó párharc első összecsapásán remekül kezdett a Petrovics Mátyás irányította BVSC. Köszönhetően a jó védekezésnek az első negyed 1-1-es döntetlennel zárult. Kimaradt egri előnyök és büntetőt követően 10 perc kellett, hogy a hazaiak átvegyék a vezetést, 2ؘ1. A BVSC jól felkészült a hazaiakból, lelkesen játszottak és elbizonytalanították a ZF-Eger kulcsjátékosait.

Fordulás után Somhegyi remekbe szabott három centergóljával 6–3-ra vezetett az Eger, A negyedik negyedben Illés Henrietta két akciógóljával visszajött a meccsbe a BVSC. Az utolsó percben a döntetlenért támadhattak Petrovics-tanítványok., de Illés ezúttal mellé lőtt. Antal Dóra 20 másodperccel a vége előtt eldöntötte az elődöntő első meccsét.

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
ZF-Eger–BVSC-Zugló 7–5 (1–1, 1–0, 4–2, 1–2)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző. V.: Horváth Cs., Füzesi.
EGER: GANGL – Keszthelyi 1, Antal 3, SOMHEGYI 3, Pengő, Czigány, Vályi. Cs.: Pócsi, Veréb, Zajácz. . Edző: Kelemen Attila.
BVSC: SZILÁGYI. – Ráski, Kisteleki H. 1, KELE, Takács V., CSABAI 1, Illés A. Cs.: ILLÉS H. 2, Szabó S., Ritz, Bors, Farkas K. 1. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 6/0.
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1.
Kiállítva (végleg, cserével): Czigány (32.)
A 3 győzelemig tartó párharc állása: 1-0, a ZF-Eger javára.
MESTERMÉRLEG
Kelemen Attila: – Nem ilyen meccsre számítottam előzetesen, de a csapat erejét mutatja, hogy így is nyertünk. Úgy gondolom jól védekeztünk, támadásban viszont nagyon sok hibát vétettünk és fegyelmezetlenül pólóztunk. A Bajnokok Kupája szempontjából hasznos volt az összecsapás, remélem tanulnak belőle a játékosaim.
Petrovics Mátyás: – A lányok a maximumot hozták ki magukból, mindent megtettek, hogy nyerjenek. A végén meg volt5 a sanszunk az egyenlítésre. Megemelem a kalapom a csapatom előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik