Kiss Gergelyt és Azevedót is csábítja a Debrecen

R. B. B.R. B. B.
Vágólapra másolva!
2012.05.31. 12:39
null
Kiss Gergely Debrecenből kapott ajánlatot (fotó: Tumbász Hédi)
Ha minden a tervek szerint alakul, a világ legjobb nem európai vízilabdázója Debrecenbe szerződhet. Az elképzelésnél már előrébb járnak a hajdúsági klubnál, hiszen a vezetők felvették a kapcsolatot az amerikai Tony Azevedóval, aki korábban az olasz Cremonában, a horvát Jug Dubrovnikban és a montenegrói Primorac Kotorban is megfordult.

 

Az elmúlt idény őszén az amerikai átruccant szülőhazájába, Brazíliába (egy hónapos korában költözött a család Kaliforniába), ahol ennek örömére bajnok lett, január óta pedig az amerikai válogatott központi edzőtáborában készül az átlövő, akinek játékintelligenciája és gólerőssége is kiemelkedő.

Gyöngyösi Andrásék már egyeztettek a 31 esztendős klasszissal, aki örömmel hallotta a terveket, mostanában pedig Varga Tamás puhíthatja a magyar és az amerikai válogatott edzőmeccsein.

Azevedo érkezése egyelőre bizonytalan, vannak viszont pólósok, akikkel kifejezetten jól haladnak a tárgyalások. Aláírt szerződés még nincs, de a védő Komlósi Péter, az elmúlt szezon gólkirálya, Weszelovszky László és a Partizannal tavaly BL-győztes center, Milos Korilija is debreceni sapkát húzhat, miközben Braniszlav Mitrovics, Varga Tamás, Létay Krisztián, Halek Márton, Simon Adrián, Kistamás Zsolt és Párkányi Ákos biztosan marad.

A pozitív változás annak köszönhető, hogy a következő évre a város, az egyetem és egy most még meg nem nevezett szponzorcsoport is a DVSE mögé áll, aminek tudatában lehet bátrabban tervezni – ennek egyik jele Azevedo megkeresése, illetve ha ő nem jön, a Sabadellben játszó Marko Csuk is képbe kerülhet, rá a szolnokiak biztosan emlékeznek az Európa-kupa elődöntőjéből. Az igazán nagy fogásról azonban még nem esett szó: a lehetőségek ismeretében a Vasastól távozó Kiss Gergelynek is ajánlatot tett a Debrecen! A háromszoros (reményeink szerint őszre már négyszeres) olimpiai bajnok balkezes neve a Honvédnál is szóba került, de egyelőre nem dőlt el a sorsa.

„Más dimenziót képvisel majd ez a csapat, mint az előző szezonbeli; nem akarunk elszállni, de garanciát kaptunk a segítségre, és a támogatásból jó gárdát lehet összerakni – mondta Gyöngyösi András edző. – A két év alatt elvégzett munka meghozta a gyümölcsét, a városban megszerették a vízilabdát, minden meccsünkön ezer-ezerkétszáz néző szurkolt, kétszáz játékos képezi az utánpótlásunkat, a tao segítségével nyitott uszodát építenénk. Emellett szeretnénk, hogy a kispadon mindig legyen saját nevelésű játékos, akad egy-két tehetség, aki az alsóházi csapatok elleni mérkőzéseken nyugodtan vízbe szállhat.”

Hogy végül kik érkeznek Debrecenbe, nagyjából két héten belül dőlhet el, de a tervek szerint sokra hivatott csapat állhat össze.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik