Eger: bivalyerős kezdés, erődemonstráció a Vasas ellen

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2011.05.08. 21:04
null
Megmutatták, ki az úr a háznál: az Eger szinte lelépte a Vasast (Fotó: Szántó György– archív)
A férfi vízilabda ob I első négy helyéért folytatott rájátszásban az Eger 10–6-ra, nagyon magabiztosan megverte a Vasast, míg a Szeged-Beton és a Groupama Honvéd 10–10-es döntetlent játszott egymással.

 

EGER–VASAS

A bajnoki döntő két résztvevője igen egyoldalú „főpróbát" játszott egymással, miután az Egernek minden bejött, a Vasasnak meg az égvilágon semmi...

Az Eger egymás után ötöt számolt a fővárosiakra, a harmadik negyed huszadik másodpercében Varga Zsolt találatával már 5–0 volt a hazaiak előnye! Szécsi Zoltán leeresztette a rolót, nyolc kapura tartó lövésből nyolcat fogott meg, így aztán a harmadik játékrészre mindenki konstatálhatta: ez bizony eldőlt.

A Vasas Vámos Márton révén szerezte meg első találatát (alig 17 percet kellett várni rá), igaz, már nem Szécsi, hanem a becserélt Nébald kapta a gólt. Az Eger ezt követően 9–2-re elhúzott, a negyedik negyedre nem maradtak nyitott kérdések. A házigazdák 10–4, Hegedüs Gábor gólja után már nem zörgették meg ismét a hálót, a Vasas Katonás Gergely és Kovács Róbert találatával kozmetikázta a különbséget. Nem osztott, nem szorzott, az Eger sokkal jobb volt, és megérdemelten, nagyon simán nyert.

Döntő előtti erődemonstrációnak megtette, az biztos. A finálé viszont más lesz – ez is biztos.

SZEGED–HONVÉD

A hazaiak ifjú válogatottja, Török Béla már az első percben vezetéshez juttatta a Szegedet, amely azonban nem tudott elhúzni vendégétől. Egészen 5–4-ig az történt, hogy a Tisza-partiak mindig előnybe kerültek, a Honvéd pedig minden alkalommal egyenlített. 5–5 után aztán borult a „mérkőzésrend", mert a Kőér utcai alakulat Tóth Márton emberelőnyös, majd akcióból szerzett góljával a meccsen először átvette a vezetést, és két találattal el is húzott (5–7).

Aztán Török szépített ugyan, de a szintén roppant fiatal honvédos Bátori Bence eredményes büntetője nyomán újfent kétgólosra nőtt a vendégelőny a harmadik negyed végére (6–8).

A befejező nyolc percben a szegediek háromszoros olimpiai bajnok centere, Molnár Tamás villant, egy Honvéd-fór végén azonban Jansik Dávid is jókor volt jó helyen (7–9).

Csakhogy alig 45 másodpercen belül egyenlő lett az állás: előbb az emberelőnyből triplatulajdonossá előlépő Török válaszolt, majd a szintén háromszor betaláló idegenlégiós, Joseph Kayes akcióból a negyed közepén egyenlített, sőt – két perccel a vége előtt – Somogyi Balázs szabaddobásgóljával visszakerült az előny a házigazdákhoz (10–9).

Bő egy perc volt még vissza, amikor Salamon Ferenc akciógóllal egalizált (10–10), s mivel erre már nem volt újabb hatásos szegedi felelet, döntetlennel zártak a felek.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS AZ 1.-4. HELYÉRT, 5. FORDULÓ
ZF-EGER–TEVA-VASAS-UNIQA 10–6 (2–0, 2–0, 5–3, 1–3)
Eger, 800 néző. Vezette: Dodog, Marjay
EGER: Szécsi – Hegedüs G. 1, Biros 2, HOSNYÁNSZKY 2, VARGA II ZS. 2, Binder, Graham 1. Csere: Nébald (kapus), Kovács G., Bundschuh 1 (1), Kotszidisz 1, Sántavy, Petrovai, Jakab Damján
VASAS: Nagy V. – Steinmetz B., Boskovic, Katonás 1 (1), Powers 1, Decker Á., Kiss G. Csere: Jónás (kapus), Takács Bálint, Kovács R. 1, Vörös, VÁMOS 3 (2), Hőna, Fülöp
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 7/3
Kipontozódott: Varga II Zs. (29. p)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: ˜– Nagyon örülök a nagy gólkülönbségű győzelemnek és annak is, hogy motiváltan és jól játszottunk. A mérkőzés után mondtam Földi Lacinak, hogy találkozunk szombaton, ő pedig azt, hogy az nem ilyen meccs lesz...
Földi László: – Fejben kicsit elfáradt a csapatom. Ismét bebizonyosodott, hogy ha kevésbé koncentrálunk, nagy különbségű vereséget szenvedünk. A bajnoki döntő viszont egészen más lesz!
SZEGED BETON VE–GROUPAMA–HONVÉD 10–10 (1–1, 3–3, 2–4, 4–2)
Szeged, 200 néző. Vezette: Németh András, Vojvoda
SZEGED: BAKSA – TÖRÖK 3, Molnár T. 1, Younger 1, KAYES 3, Kiss Cs. 1, Juhász Zs. Csere: Komlósi, Varga P., Vindisch, Somogyi 1, Busila. Edző: Kásás Zoltán
HONVÉD: LÉVAI – Bátori 1, Szívós 1, TÓTH M. 3, Hárai, Jansik 1, Gór-Nagy. Csere: Mátyás 2, SALAMON 2, Angyal, Hangody L., Székely. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 10/5
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Komlósi (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Kásás Zoltán: – Három negyeden át bosszantó gólokkal könnyítettük meg ellenfelünk dolgát.
Vad Lajos: – Szegeden a döntetlent jó eredménynek tartom.
AZ ÁLLÁS
1. ZF-Eger 5 4 1 40–30 +10 81
2. TEVA-Vasas-UNIQA 5 2 2 1 39–36 +3 69
3. Szeged Beton VE 5 3 2 40–47 –7 64
4. Groupama-Honvéd 5 2 3 34–40 –6 60
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik