Kemény Dénes bekerül a vizes sportok halhatatlanjai közé

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.05. 10:43
null
Halhatatlan: Kemény Dénes a legnagyobbak között <br />(Fotó: Meggyesi Bálint)
M&aacute;jusban Kem&eacute;ny D&eacute;nes is &bdquo;halhatatlann&aacute; v&aacute;lik&rdquo;, amikor &uuml;nnep&eacute;lyesen beiktatj&aacute;k a nemzetk&ouml;zi H&iacute;ress&eacute;gek Csarnok&aacute;nak (ISHOF) tagjai k&ouml;z&eacute;.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya beválasztásának hírét Bruce Wigo, az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben működő, s a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő  intézmény vezetője tudatta pénteken az MTI-vel.

Az International Swimming Hall of Fame illetékeseinek döntéséről beszámoló levél szerint a 2011-es avatásra kiválasztottak közé azzal kerülhetett be Kemény Dénes, hogy 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is ötkarikás aranyérmet szerzett a nemzeti együttessel.

"A 2006-os Prima Primissima-díj után a másik, elvitathatatlanul magas elismerése ez az eredményeinknek. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzásegített, játékosaimnak, munkatársaimnak" – mondta a szakvezető az MTI érdeklődésére.

A május 5–8. közötti gálán beiktatandók nyolcas listáján szerepel még többek között az úszástól 2006-ban visszavonult többszörös olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó ausztrál Ian Thorpe, a pólósoktól pedig a nyolcvanas-kilencvenes évek szerb kapusklasszisa, az olimpiát, világ- és Európa-bajnokságokat is nyerő Alekszandar Sostar.

AZ ISHOF MAGYAR HALHATATLANJAI – KEMÉNY DÉNES HOZZÁJUK CSATLAKOZIK
Dr. Bárány István
Csik Ferenc
Darnyi Tamás
Donáth Leó
Egerszegi Krisztina
Faragó Tamás
Gyarmati Andrea
Gyarmati Dezső
Gyenge Valéria
Hajós Alfréd
Halasy Olivér
Halmay Zoltán
Homonnay Márton
Hunyadfi István
Kárpáti György
Komjádi Béla
Lemhényi Dezső
Markovits Kálmán
Mayer Mihály
Németh János
Novák Éva
Novák Ilona
Rajki Béla
Rózsa Norbert
Sárosi Imre
Székely Éva
Szívós István
Ifj. Szívós István
Szőke Katalin

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik