A végén mentettük döntetlenre a horvátok elleni meccset

Vágólapra másolva!
2008.07.26. 20:15
A magyar férfi vízilabda-válogatott 10–10-es döntetlent játszott Horvátországgal a Margitszigeten rendezett Unicum-kupán. Kemény Dénes együttese nem sokkal a vége előtt még kétgólos hátrányban volt, de sikerült egyenlítenie a világbajnok ellen.
Hatalmas volt a küzdelem
Fotó: MTI/EPA/Illyés Tibor
Hatalmas volt a küzdelem
Hatalmas volt a küzdelem
Fotó: MTI/EPA/Illyés Tibor
Hatalmas volt a küzdelem

Ezúttal sem kaptunk ki a horvátoktól. Remek meccsen alig egy perccel a találkozó végén Biros Péter egyenlített. A vége: 10–10 az Unicum-kupán – a második játéknapon.

Elég sokáig kellett várni a találkozó első találatára. Szerencsére ezt a mienk szerezték meg. Hosszas gólcsendet követően Kiss Gergely minden dühét beleadta a lövésbe, amely után a labda a kapufáról vágódott a gólvonal mögé.

A folytatásban aztán fej-fej mellett haladt a két csapat. Nem csoda, hisz a magyar és a horvát válogatott egyaránt a világ élvonalához tartozik. Éppen ezért siker, hogy a nem rég befejeződött malágai Európa-bajnokságon kétszer is a Kemény-csapat nyert.

Szóval a szoros meccsen a horvátok többször vezettek. Kis Gábor góljánál volt nálunk egyszer az előny (4–3) a második negyedben. Ezután kapaszkodnunk kellett.

A rendkívül feszültté vált mérkőzésen 6–7-nél nagyot hibáztak a horvátok. Birost hagyták megúszni, aki addig szárította a levegőben a labdát, amíg a horvát kapus alól kicsúszott a sámli. A vége természetesen magyar találat.

A következő horvát dugóra Madaras Norbert válaszolt, ezután azonban 10–8-ra megléptek a legutóbbi Eb negyedik helyezettjei. Pedig ekkor már a cserével végleg kiállított Samir Barac nem volt a vízben.

De Biros igen, és ismét egyenlített – még ha kissé szerencsés találattal is.

A végén Szécsi Zoltán védett hatalmasat, így a kontinensviadal után az Unicum-kupán sem kaptunk ki a regnáló világbajnoktól.

UNICUM-KUPA

2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 10–10 (2–2, 3–4, 3–2, 2–2)
Hajós uszoda, 3000 néző. V: Moliner (spanyol), Simon (román)
MAGYARORSZÁG: SZÉCSI – BIROS 3, Varga Dániel, Varga T., Molnár 2, Kiss G. 1, Benedek. Csere: Madaras 2, Varga Dénes, Hosnyánszky 1, Kis G. 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
HORVÁTORSZÁG: Vican – Djogas, Barac 1, Buric 2, SMODLAKA 1, Boskovic 1, Vrdoljak. Csere: Hinic, Buslje 1, Kunac, Markovic 2, JOKOVIC 2. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 8/4
Ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Buslje (20. perc), Varga T. (22.), Hosnyánszky (30.)
Kiállítva (cserével, végleg): Smodlaka (24.)
Sárga lap: Kemény (18.), Rudic (25.)
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: – Jobban játszottunk, mint a németek ellen, de erre szükség is volt, hiszen sokkal jobb volt az ellenfél is. Ez a környezet, a közönség mintha jobban tüzelte volna őket, mint minket, amit meg is értek, hiszen nagyon kényelmes helyzetben voltak, itt kikapni nem szégyen, ha meg nyernek, az bravúr. Persze megint kihagytunk egy sor helyzetet, ráadásul rosszkor, de lesz ez még jobb is.
Ratko Rudic: – Megnyerhettük volna ezt a meccset a végén és korábban is, de az is igaz, hogy a magyarok is tehettek volna így. A döntetlen nincs mesze az igazságtól.
A másik mérkőzésen: Németország–Oroszország 11–8 (5–1, 5–3, 0–2, 1–2)


AZ UNICUM-KUPA ÁLLÁSA

1. Horvátország 2 1 1 25–17 4
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 21–19 4
3. Németország 2 1 1 20–19 3
4. Oroszország 2 1 15–26 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik