Kásás Tamás: „Most már csakis az olimpiára kell koncentrálnunk”

Vágólapra másolva!
2008.07.13. 23:07
Szépen fejezte be szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon. Kemény Dénes együttese hatalmas csatában verte meg Horvátországot a bronzmérkőzésen. A magyar kapitány szerint a mérkőzés kiváló felkészülés volt az olimpiára, míg Ratko Rudic szerint a mieink csak a szerencsének köszönhetik győzelmüket.
Kásás: csak az olimpia!
Fotó: MTI/EPA
Kásás: csak az olimpia!
Kásás: csak az olimpia!
Fotó: MTI/EPA
Kásás: csak az olimpia!

„Sérülések miatt nélkülöznünk kellet két játékost is, Szécsi Zoltánt és Benedek Tibort. Ráadásul elég sokszor hátrányban kellett játszanunk” – kezdte a nehézségek felsorolásával a bronzmeccs utáni értékelését Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Éppen ezért nagyon kellett küzdenünk, mert a többi játékosunk a megszokottnál sokkal jobban elfáradt. De végül mégis nyertünk, egy olyan meccsen, amely kiváló felkészülés volt az olimpiára” – tette hozzá a mester.

Kásás Tamás, aki a szerb meccs után igencsak elkenődött, nagyon örül a bronzéremnek, de most már csak Peking érdekli.

„Nem játszottam a mérkőzés végén, mert az utolsó negyedben kipontozódtam. Ezután az érem után most már csakis az olimpiára kell koncentrálnunk” – nyilatkozta Kása.

Ratko Rudic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya persze igazságtalannak tartja a végeredményt, szerinte az ő válogatottja volt a jobb.

„Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Rengeteg hibát elkövettünk el, de emellett fantasztikus megoldásokat is sikerült bemutatnunk. Megérdemeltük volna a győzelmet, de ezúttal a szerencse a magyarok mellé állt” – mondta Rudic.

EMLÉKEZTETŐ

MÉRKŐZÉS A HARMADIK HELYÉRT
Magyarország–Horvátország 15–14 (3–1, 2–4, 5–5, 3–3, 0–1, 2–0 – hosszabbítás után)
Málagá, 800 néző
V: Sztavridisz (görög), Koganov (azeri)
Gól – emberelőnyből: 15/6, ill. 19/6
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Tamás (21. p.), Hosnyánszky Norbert (27. p.), Andro Buslje (28. p.), Kásás Tamás (29. p.), Aljosa Kunac (30. p.), Igor Hinic (30. p.), Varga Dániel (38. p.)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Kásás, BIROS 3, Molnár T., Varga T. 1, Madaras 1, Kiss G. 1, Cs: VARGA DÉNES 4, HOSNYÁNSZKY 3, Benedek, Varga Dániel, KIS G. 2
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
HORVÁTORSZÁG: Vican – Dogas 2, Vrdoljak 1, Hinic 1, BARAC 3, Buric, BOSKOVIC 2, Cs: Buslje, Kunac 1, Jokovic 1, Smodlaka 1, MARKOVIC 1, Sukno 1
Szövetségi kapitány: Ratko Rudics

JÁTSSZON ÉS NYERJEN JEGYET A JÚLIUSI, MARGITSZIGETI UNICUM-KUPÁRA!

Ismeri a férfi vízilabda-válogatottat? Szeretne jegyet nyerni a júliusi, margitszigeti Unicum-kupára? Fejtse meg kvízünket, a legeredményesebben tippelők között pedig a játék végén kisorsolunk tíz darab két személyre szóló belépőt a nemzetközi tornára. A nyerteseket július 16-án e-mailben értesítjük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik