Hatalmas csatában nyerte meg a Vasas az ötödik meccset, így döntős

Vágólapra másolva!
2008.04.16. 21:26
A Domino-Honvéd és a Teva-Vasas Plaket ötödik alkalommal mérkőzött meg a férfi vízilabda ob I elődöntőjében. Az összesítésben 6–6-os állás után, egy mindent eldöntő ötödik találkozót rendeztek a Kőér utcában. A csapatok hatalmas csatát vívtak, a kiegyenlített mérkőzés végén a Vasas örülhetett 10–9-es győzelemnek, így ők játszanak az Egerrel a döntőben.
Nagy csatában maradt alul Molnár Tamás csapata
Fotó: Mirkó István
Nagy csatában maradt alul Molnár Tamás csapata
Nagy csatában maradt alul Molnár Tamás csapata
Fotó: Mirkó István
Nagy csatában maradt alul Molnár Tamás csapata

A Domino-Honvéd és a Vasas ötödszörre csapott össze a vízilabda ob I elődöntőjében egy mindent eldöntő mérkőzésen, a Kőér utcai uszodában.

A találkozó első negyedében a vendégeknek ment jobban a játék, annak ellenére, hogy a 2. percben Molnár Tamás szerezte meg a vezetést a Honvédnak.

A Vasasnak rögtön sikerült kiegyenlíteni az állást, Mátyás Zoltán nem hibázott a kapussal szemben.

A vezetést Varga Dénes révén szerezte meg az idegenben játszó csapat, aki őtméteresből talált be, majd egy perccel a negyed vége előtt Takács Bálint tovább növelte az előnyt.

A szünet után feléledni látszott a Domino játéka, a megúszó Vindisch Ferenc kapott szép indítást, és nem is hibázta el a ziccert.

Nem sokkal később egyenlíteni is sikerült, először még nem haladt át teljes terjedelmével a labda a gólvonalon, de rögtön utána Molnár Tamásnak sikerült betalálnia.

Ezután mindkét együttesnek sikerült egy-egy gólt dobnia, de a végén ismét a Vasas vonulhatott előny tudatában a szünetre 5–4-es állásnál, Kovács Róbert találatának köszönhetően.

A nagyszünet után a hazaiak kezdték jobban a játékot, sőt fordítani is tudott a Honvéd, előbb Vindisch dobta be Kiss Gergely passzát, majd Gór Nagy Miklós bombagóljával a vezetést is megszerezték.

A Vasas nem volt sokáig hátrányban, 1 perc 40 másodperccel a negyed vége előtt sikerült visszavennie a vezetést Varga Dániel és Katonás Gergely góljaival, de végül 7–7-es állásnál mentek szünetre a csapatok, Kiss Gergely egyenlített.

A negyedik játékrész is hasonlóan kiegyenlített játékot hozott, mint a harmadik negyed, Mátyás harmadik gólját megszerezve juttatta előnyhöz a Vasast, de a hazaiak hamar kiegyenlítettek.

Majd ismét egy gyors gólváltást követően Kovács Róbert megszerezte a vendégek tizedik találatát, a Domino már nem tudott újra kiegyenlíteni, így a Vasas játszik az Eger ellen a döntőben.

FÉRFI VÍZILABDA OB I, ELŐDÖNTŐ, ÖTÖDIK MÉRKŐZÉS

DOMINO-HONVÉD–TEVA-VASAS PLAKET 9–10 (1–3, 3–2, 3–2, 2–3)
A mérkőzés osztályzata: 3
Kőér utca, 1000 néző
Vezette: Kiszely, Székely B.
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 9/3
Ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Takács B. (23. perc), Kovács O. (29.)
Sárga lap: Kovács István (28.)
Az egyik fél nyolcadik pontjáig tartó párharc végeredménye: 8–6 a Vasas javára

Honvéd Vasas
Gergely Nagy V.
Fodor MÁTYÁS 3
Szivós 1 Steinmetz B.
GÓR-NAGY 2 Varga Dé. 1
Molnár T. 2 Steinmetz Á. 1
Kiss G. 1 Varga Dá. 1
Kovács O. Heinrich
Cserék: VINDISCH 2, Vári, Bárány, Hárai 1, Paján, Székely B. Cserék: Tóth M., Takács B. 1, Katonás 1, Kincses, KOVÁCS R. 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik