Megtartott egy gólt az előnyéből, és a négy közé jutott a Vasas

Vágólapra másolva!
2008.04.09. 21:55
Rendkívül izgalmas mérkőzésen egygólos, 7-6-os vereséget szenvedett a TEVA-VasasPlaket a Primorac Kotortól az Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján. Földi László együttese az első mérkőzésen aratott 8-6-os győzelmének köszönhetően mégis bejutott a legjobb négy csapat közé.
Varga dénes remekül játszott
Varga dénes remekül játszott
Varga dénes remekül játszott
Varga dénes remekül játszott

Elvitte a hév a Kotort. Szerencsére. A montenegrói csapat az utolsó percben, 7-5-ös vezetésénél öt a négy ellen megúszott, és végül tiszta lövőhelyzetben ugyan, de hat méterről lőhetett. A helyzet kimaradt, a Vasas pedig fordulhatott.

Varga Dénes vihette a labdát a kapura, s közelről kihasználta a ziccert. A Vasas így csak 7-6-ra kapott ki, összesítésben pedig egygólos különbséggel jobbnak bizonyult riválisánál.

Amúgy jól indult a mérkőzés a magyar bajnok számára. Rögtön a találkozó harmadik percében Steinmetz Ádám közeli húzásába ugyan beleért Radics, a vendégek kapusa, a labda azonban így is a gólvonal mögé úszott.

Dramir Crepulja azonban egyenlített nem sokkal később, s ez a gól előrevetítette a játék képét. Mert bizony sajnos a Vasas nem tudott meglépni montenegrói ellenfelétől, pedig az idegenbeli kétgólos győzelmet követően erre sokan számíthattak.

Sőt! Tóth Márton - egy remek akciót követően - az üres kapuba lőtt labdájával ugyan ismét az angyalföldiek vezettek, az első negyed után mégis 3-2-s Kotor-előny éktelenkedett az eredményjelző táblán.

Varga Dénes 3-3-ra egyenlített a második negyedben, de nem sokáig volt ismét a Vasasnál az előny. Egy kihasznált montenegrói emberfór, és ismét egy gól volt a magyar csapat hátránya.

Ekkor tökéletesen befagyott az állás, a két csapat csak brusztolt a vízben, újabb gól - egészen a felvonás végéig - nem született.

A negyed utolsó percében aztán ismét Dumi volt eredményes - a szünetben egyenlő volt az állás, ezután azonban a poklot is megjárta a magyar csapat.

A harmadik negyedben nem tudott gólt dobni a Vasas, a Kotor azonban betalált egyszer, így összesítésben csak egyel állt vesztésre. A mérkőzésen ez idáig a Vasas öt emberelőnyt kapott, kihasználni viszont nem tudott egyet sem.

A negyedik negyed elején úgy tűnt megnyugodhatunk. Varga Dániel klasszis-gólt szerzett távolról, a Kotor azonban nem adta föl.

Végül a négy találatig jutó Crepulja egymaga ledolgozta csapata hátrányát, majd az utolsó percben a továbbjutásért "adogathatott" a Primorac...

A végeredmény ismert.

EUROLIGA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TEVA-VASASPLAKET–VK PRIMORAC KOTOR (montenegrói) 6–7 (2–3, 2–1, 0–1, 2–2)
Komjádi uszoda, 2000 néző
Vezette: Hausche (német), Kratochvil (szlovák)
Gól – emberelőnyből: 8/1, 6/4
Továbbjutott: a Vasas, 14–13 összesítéssel
Vasas: Nagy V. - Tóth M. 1, VARGA DÉNES 3, STEINMETZ Á. 1, STEINMETZ B., Varga Dániel 1, Kovács R., Csere: Katonás, Heinrich, Mátyás, Takács B., Kincses
Kotor: RADICS - Drasko Brguljan 1, MILOSEVICS 2, Pavlovics, Milics, Setka, Paszkovics, Csere: Petrovics, CREPULJA 4, Draskovics, Zsivkovics
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Ma sem így akartunk játszani, de azért örülünk, hogy bejutottunk a négyes döntőbe.
RANKO PEROVICS, a Kotor edzője: Jobban játszottunk, mint otthon, de a végén bírók rossz döntése miatt nem lehetett esélyünk a továbbjutásra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik