A Domino kiütötte a Varga-testvéreket nélkülöző bajnoki címvédőt

Vágólapra másolva!
2008.02.17. 14:27
Rangadónak indult, de a Varga-fivéreket nélkülöző vendégek pocsék teljesítménye nyomán a Domino-Honvéd 15-3-ra kiütötte a bajnoki címvédő Vasast a férfi vízilabda OB I 17. fordulójának vasárnapi találkozóján. A két együttes őszi mérkőzésén 9-7-re a Vasas nyert a Komjádi-uszodában, most azonban a hazaiak elképesztő fölénnyel vágtak vissza.
Kiss Gergely vezéregyéniség volt a rangadón
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Kiss Gergely vezéregyéniség volt a rangadón
Kiss Gergely vezéregyéniség volt a rangadón
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Kiss Gergely vezéregyéniség volt a rangadón

A bajnoki szuperrangadó elején mindkét csapat helyzeteket hibázott, majd az első gólt Katonás kiállítása után emberelőnyből a Domino szerezte. A kétszeres olimpiai bajnok Kiss Gergely tisztán lőhetett és el is találta a hosszú felső sarkot. A címvédő első fórját Kovács lőtte el, de rosszul helyezett bombáját Gergely könnyedén hárította. Válaszként a Vasas volt játékosa, Vári bombázott a hálóba, sőt Kiss duplázással hizlalta az előnyt (3-0).

Egy perccel a nyitó negyed befejezése előtt Fodor lövése csúszott be Nagy hóna alatt, úgy tűnt, Kovács István csapata már ekkor eldönti az összecsapás sorsát. Ezt az érzést tovább erősíthette, hogy egy újabb emberfórból Fodor ismét eredményes volt (5-0).

Az első Vasas-gólt a második negyedben Takács szerezte, erre emberfórból a volt angyalföldi Vindisch válaszolt. A vendégek „pokoljárása” folytatódott, amikor Heinrich büntetője a kapufáról pattant ki, hamarosan Szívós bombázott a kapuba (7-1). Katonás 5 m-esből ismét szépített, de ezzel sem javult jelentősen a látogatók pocsék helyzete, mert Kiss röviddel később harmadszor is eredményes volt. Fodor „megirigyelte” csapattársa produkcióját, ő is feliratkozott a triplázók közé (9-2).

A harmadik negyed első találatát a megúszó Kovács Olivér dobta, nyolc találatra növelte együttese előnyét. A hajrában egy szép támadás végén balról Heinrich talált a kapuba az edzőmeccs jelleget öltött találkozón. A Honvéd ezt nem hagyta válasz nélkül, emberelőnyből Gór-Nagy húzásból volt eredményes (11-2).

Kovács második találatával kezdődött a záró felvonás, most már csak az volt a kérdés, összejön-e a Honvédnak a 10 gólos előny. A válaszra nem is kellett sokat várni, emberfórból Paján vette be Nagy kapuját (13-3). Sőt, büntetőből Kiss már a negyedik gólját szerezte! Az utolsó percben Paján is bekerült a duplázók közé, beállítva a végeredményt.

ING OB I, FÉRFI ÉLVONALBELI VÍZILABDA-BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, 17. FORDULÓ:

Domino-Honvéd – Teva-VasasPlaket 15-3 (5-0, 4-2, 2-1, 4-0)
góldobók: Kiss G. 4, Fodor 3, Kovács O., Paján 2-2, Vári, Vindisch, Szivós, Gór-Nagy 1-1, illetve Takács, Katonás, Heinrich 1-1
PVSK-Fűszért - UNIQA-UTE 6-13 (1-4, 2-2, 1-5, 2-2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik