Négy góllal győzött, így az Eger jutott be az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2008.01.19. 20:32
Az Eger jutott be a férfi vízilabda LEN Kupa elődöntőjébe, miután az idegenbeli 11-8-as vereség után hazai pályán 5-1-re legyőzték a Szegedet. A vendégek az első negyed után nem tudtak a hálóba találni.
Kis Gábor szerezte az ötödik egri gólt
Czagány Balázs - archív
Kis Gábor szerezte az ötödik egri gólt
Kis Gábor szerezte az ötödik egri gólt
Czagány Balázs - archív
Kis Gábor szerezte az ötödik egri gólt
Háromgólos előnnyel érkezett a Szeged az Eger elleni visszavágóra. A hazai együttesben nem lehetett ott Kiss Csaba, akinek eltört a keze, míg a csongrádiaknál a teljes keret Gyöngyösi András vezetőedző rendelkezésére állt.

Három gólt láthattak a kilátogató nézők a Bitskey-uszodában, Decker vezető gólját ugyan Weszelovszky még kiegyenlítette, a hetedik percben Kovács Gábor újra az egrieket juttatta előnyhöz.

Gerendás György együttese sok hibával játszott, nem nyújtott jót az emberelőnyök kihasználásában sem. A szegediek nem igazán erőltették a támadást.

A hosszú gólcsendet Feltham találata törte meg, aki a játékrész hetedik percében gólt szerez, de még ez is kevés, hogy behozzák a hátrányukat.

A nagyszünet után Varga II gólját nem adták meg a játékvezetők, és a két kapus többször is remekül védett. Ezúttal is Feltham törte meg a gólcsendet, ezzel 4-1-re alakította az eredményt. A szegediek képtelenek voltak betalálni, hiába kerültek többször is emberelőnybe.

A záró játékrészben ismét öt percig kellett várni az első gólra, ekkor egy remek Biros, Nyéki, Binder, Kis Gábor összjáték után utóbbi bevette Baksa hálóját, és összesítésben az egriek egygólos előnyre tettek szert.

Ezt a vezetést a mérkőzés végéig megtartották, és ez azt jelentette, hogy a hevesiek jutottak be az elődöntőbe.

VÍZILABDA LEN-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Brendon-UPC-ZF-Eger - Szeged Beton VE 5-1 (2-1, 1-0, 1-0, 1-0)
Eger, 2500 néző. V.: Salino (olasz), Kouretasz (görög)
EGER: Szécsi - Hegedűs, Biros, Decker Á. 1, Kis G. 1, Feltham 2, Császár . Cs.: Nyéki, Matajsz, Binder, Varga II. Zs., Kovács G. 1 Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
SZEGED: Baksa - Balatoni, Weszelovszky 1, Komlósi, Korolija, Varga T., Lehmann. Cs.: Juhász Zs., Monostori, Varga P., Éles. Edző: Gyöngyösi András.
Gól - emeberelőnyből: 7/2, ill. 6/1
Továbbjutott az Eger, 13-12-vel

RN Savona (olasz) Budvanska Rivijera Budva (montenegrói) 11-11 7-8 18-19
Club Natacio Terrassa (spanyol) Dinamo Moszkva (orosz) 9-9 12-10 21-19
Spandau 04 Berlin (német) Sturm 2002 Csehov (orosz) 7-10 jan. 20. ???
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik