Harmadik mérkőzésén először kapott ki a női válogatott Kirishiben

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 14:15
A németek és a csehek biztos legyőzését követően harmadik összecsapásán háromgólos vereséget szenvedett a Godova Gábor szövetségi kapitány által irányított magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi Kirishiben zajló olimpiai kvalifikációs tornán. A félidőben még döntetlenre álltak a felek, de a harmadik negyedben padlóra kerültek a mieink.
A hollandok veretlenek maradtak, a magyarok nem
A hollandok veretlenek maradtak, a magyarok nem
A hollandok veretlenek maradtak, a magyarok nem
A hollandok veretlenek maradtak, a magyarok nem

A magyarokhoz hasonlóan a hollandok is veretlenül, igaz már pontokat vesztve várták az összecsapást, hiszen amíg a németeket négy góllal, 11-7-re verték, addig a rendező oroszokkal 9-9-s döntetlent játszottak.

Az első negyednek több mint a fele telt már el, amikor először a kapuba került a labda a mérkőzésen. Igaz, ennek azért nem örülhettünk, hiszen ellenfelünk szerzett vezetést.

Ám olyan nagyon nem volt okunk letörni sem, hiszen még a negyed vége előtt Valkai Ágnes egalizált.

A második felvonásban viszont fél perc sem telt el az első gólig, a találkozón végül négy gólig jutó, tarthatatlannak bizonyuló Danielle de Bruijn kezdte meg a gólgyártást.

Négy perccel később Pelle Anikónak is sikerült gólt szerezni és miután ez kettőjükön kívül másnak nem sikerült a negyedben, minden maradt továbbra is eldöntetlen.

A nagyszünetet követően folytatódott a koreográfia, legalábbis holland részről, hiszen ismét megszerezték a vezetést, ám ezúttal góljuk magyar válasz nélkül maradt.

A játékrész második felében aztán ellenfelünk három gólt szerzett és miután a magyaroknak egyszer sem sikerült gólt szerezniük, a mérkőzés lényegében eldőlt: ellenfelünk négygólos vezetéssel várta a befejező felvonást.

Amelyben Danielle de Bruijn aztán önmaga negyedik, csapata hetedik találatát is megszerezte, hogy nem lett abszolút kiütés a dolog vége, arról a Pelle-Valkai páros gondoskodott, amely a negyedik percben egyszer-egyszer eredményesnek bizonyult.

A magyar együttes a csoportkör zárásaképpen a házigazda oroszokkal találkozik.

KIRISHI, OROSZORSZÁG, EURÓPAI KVALIFIKÁCIÓS TORNA AZ OLIMPIÁRA:

B CSOPORT:
HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 7-4 (1-1, 1-1, 4-0, 1-2)
Góllövőink: Pelle 2, Valkai Á. 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik