Erősített a Fradi: három kiváló játékos a Népligetben folytatja

Vágólapra másolva!
2007.06.19. 20:00
Kettő plusz egy játékossal erősödött a magyar vízilabda-bajnokság (ING OB I) élvonalában szereplő Ferencváros. Már biztos, hogy a csapat játékosa lesz az elkövetkező szezontól Jászberényi Gábor és Regős Áron, míg Bálint Gergő is nagy valószínűséggel a népligeti alakulatnál folytatja, ám ő még nem írta alá új szerződését.
A csalódást keltő szezon után Jászberényi (balra) a Fradiban találhat régi önmagára
A csalódást keltő szezon után Jászberényi (balra) a Fradiban találhat régi önmagára
A csalódást keltő szezon után Jászberényi (balra) a Fradiban találhat régi önmagára
A csalódást keltő szezon után Jászberényi (balra) a Fradiban találhat régi önmagára

Nem elégszik meg az elmúlt szezonban megszerzett hatodik helyezésével a Ferencváros vízilabda csapata, és jó néhány átigazolással megpróbálja megerősíteni játékoskeretét. Az ötödik helyért folytatott párharcban a Péccsel szemben alulmaradó zöld-fehér alakulat három kiváló pólóst igazolt, illetve igazol ez elkövetkező napokban.

Ami már biztos: az Egerrel bronzérmet szerző kapus, Jászberényi Gábor aláírt a budapesti csapathoz. A kiváló, ám az utóbbi idényben hatalmas bakikat bemutató hálóőr helye azután vált bizonytalanná, hogy a hevesi csapat nem vele, hanem az Olaszországból hazatérő Szécsi Zoltánnal képzeli el a jövőt. Jászberényi elmondta mindenképpen védeni szeretne, és nem mond le arról, hogy visszakerüljön a válogatottba, ahol éppen Szécsi tartalékaként számított rá Kemény Dénes, szövetségi kapitány. A kapus egy évre kötelezte el magát Somossy József csapatához.

A zöld-fehérek játékosa lesz még az elmúlt szezonban a Chiavarit erősítő Regős Áron is. A center a napokban harcolta ki olasz csapatával az élvonalban maradást a Szécsi Zoltánnal felálló Camogli ellen. A Chiavari csapatában Regős a szintén hazatérő, pályafutását Szegeden folytató, Varga Tamással játszott egy csapatban.

A harmadik pólós Jászberényihez hasonlóan Egerből érkezhet a Népligetbe. Bálint Gergő az utóbbi években rendszeresen tagja volt az utánpótlás-válogatottaknak, és úgy tűnik ő is a zöld-fehér csapathoz igazol. A huszonkét éves játékossal azonban csak szerdán ülnek le tárgyalni a vezetők, ám Wiesner Tamás szerint 99 százalékban biztos, hogy a védekezésben kiválóan teljesítő Bálint a jövő idényre való felkészülést már a Ferencvárosban kezdi meg.

Wiesner érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy a klub még négy játékos érkezéséről tárgyal, ám konkrét neveket nem akart említeni. Azt azonban leszögezte, a kiszemelt pólósok egytől-egyig erősítést jelentenének az egyesület számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik