Most Kiss Gergő volt a mérkőzés hőse

T.CS. T.CS.T.CS. T.CS.
Vágólapra másolva!
2007.02.15. 19:21
Az olaszok elleni kecskeméti meccs után a kolozsvári tornán folytatta vb-felkészülését Kemény Dénes csapata, mégpedig először a horvátok ellen. A végig küzdelmes, élvezetes mérkőzésen nagy csatában egy góllal múltuk felül idegenlégiósaink nélkül a horvát válogatottat. Kiss Gergő parádésan játszott, bombáira nem volt ellenszerük délnyugati szomszédainknak.
Kiss Gergely (balra) az utolsó negyedben brillírozott a horvát együttes ellen
Kiss Gergely (balra) az utolsó negyedben brillírozott a horvát együttes ellen
Kiss Gergely (balra) az utolsó negyedben brillírozott a horvát együttes ellen
Kiss Gergely (balra) az utolsó negyedben brillírozott a horvát együttes ellen

Az olaszok elleni kecskeméti teszt után újabb remek lehetőség adódott a Kemény-legénység számára, hogy gyakorolhasson a márciusi melbourni világbajnokságra. A kolozsvári ötöstornán (Románia, Magyarország, Horvátország, Németország, Görögország) a horvátokkal hozta őket össze először a sors.

Hamar hátrányba kerültünk egy horvát ötméteres után, de Benedek jóvoltából azért nemsokára összejött az egyenlítés: a rutinos magyar lövése Boskovics kezéről pattant be az ellenfél hálójába.

Djogas révén aztán újra a horvátok kerültek előnybe, de Kis Gábor centerből harcolta ki az egyenlítést újra, miután kiállították róla védőjét. Ezzel 2-2-re alakult az állás.

A horvátok eddigi adok-kapok forgatókönyvén Benedek kívánt változtatni. Az olaszok ellen ő vitte a hátán a csapatot, s az elején úgy tűnt, most is vezéregyéniség lesz. Kíméletlen lövést eresztett meg, amelyet mintha cérnán húzták volna, úgy vágódott be a bal felső sarokba. 3-2-re álltunk az első negyed után.

A horvátok aztán több emberelőnyös helyzetnél sem jártak szerencsével, ezt használtuk ki, s Biros büntetőjével 4-2-re elhúztunk. Antonijevic fórból, majd Buric centerből szerzett találata után viszont újra döntetlent mutatott az eredményjelző.

Aztán végre sikerült egy lefordulás, Biros egy az egyben vihette rá a labdát a horvát kapusra, nem is maradt el az újabb vezetés. A negyed végén Kiss kegyetlenül vágta a hosszú sarokba a labdát, beállítva a 6-4-es állást a mérkőzés nagyszünetére, amellyel nagyon elégedettek lehettünk.

A harmadik játékrészben a horvátok vezére, Boskovic tüzelt először 12 méterről, s védhetetlenül vágódott a jobb alsóba labda.
Később Varga Dénes góljára Smodlaka is válaszolt, s ezután tapadtak ránk a horvátok. Gór-Nagy bődületes kapufája után Antonijevic egy gólra hozta fel újra dél-nyugati szomszédainkat. A negyedet aztán megint remekül zártuk, erről Szívós Márton gondoskodott egy szépen kijátszott szituáció után. 9-7-el várhattuk a végjátékot.

A negyedik negyed főszereplője, és egyben a mérkőzés hőse Kiss Gergő lett. A gólcsendet ő törte meg az utolsó játékrészben egy távoli bombával, majd kicsit közelebbről úgy vágta a hálóba labdát, hogy az ellenfél játékosai reagálni sem tudtak. Közben Boskovic is megvillant, de ezzel együtt megmaradt a kétgólos előnyünk.

Smodlaka leheletfinom emelése a végén kapunkban landolt, de az egy gólos előnyt már kihúztuk a végéig.

11-10-re győzedelmeskedtünk tehát, idegenlégiósaink nélkül is értékes győzelmet jegyezhettünk az ugyancsak kiváló teljesítményt nyújtó horvát válogatott ellen.

KOLOZSVÁRI TORNA:

1. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 11–10 (3–2, 3–2, 3–4, 2–2)
Kolozsvár, 500 néző. V: Brguljan (montenegrói), Naumov (orosz)
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 12/7
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Boskovic (28. p.)
A másik mérkőzésen: Románia–Németország 5–7 (1–2, 2–1, 1–3, 1–1)
Szabadnapos: Görögország
MAGYARORSZÁG HORVÁTORSZÁG
Baksa Vican
BIROS 2 Buric 1
Varga Dániel 1 Djogas 1
Molnár T. Dobud
Gór-Nagy Markovic
KISS G. 3 BOSKOVIC 3
BENEDEK 2 Vranjes 1
CSERE CSERE
Varga Dénes 1 Pavic (kapus)
Szívós 1 Buljubasic
Hosnyánszky Buslje
KIS G. 1 ANTONIJEVIC 2
Fodor Pavlovic
Kiss Cs. Vrdoljak
. SMODLAKA 2
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Kemény Dénes Ratko Rudic
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik