Budapestre látogat a Liverpool és a Manchester

Vágólapra másolva!
2006.12.13. 12:43
A női vízilabdázók első és második számú nemzetközi kupasorozatában, a BEK-ben, illetve a LEN-kupában a hétvégi selejtezőket követően megtartották a versenyben maradtak sorsolását, amelyben négy magyar csapat révén voltunk érdekeltek. Házigazda lesz a Dunaújváros és az Újpest. Nizzába utazik és a Fiorentinával is játszik a bajnok Domino. Olaszországban játszik a Szentes.
Pelle Anikóék tavaly a LEN-kupában értek a csúcsra, idén a BEK-ben próbálkozhatnak
Czagány Balázs
Pelle Anikóék tavaly a LEN-kupában értek a csúcsra, idén a BEK-ben próbálkozhatnak
Pelle Anikóék tavaly a LEN-kupában értek a csúcsra, idén a BEK-ben próbálkozhatnak
Czagány Balázs
Pelle Anikóék tavaly a LEN-kupában értek a csúcsra, idén a BEK-ben próbálkozhatnak

A Dunaújváros hazai pályán csoportgyőztesként, minden mérkőzését megnyerve jutott tovább a legjobb tizenhat közé, a következő körben januárban a görög Vuliagmenit, a holland Donk Goudát és a német Bayer Uerdingent látják vendégül. A csoportból – miként a LEN-kupában is - az első kettő jut a negyeddöntőbe, a házigazdák jó eséllyel pályáznak az egyik helyre, de minden bizonnyal komolyabb feladat elé néznek, mint a selejtezőben.

Az NSO ajánlja:

A bajnoki címvédő, LEN-kupa győztes Domino kiemeltként nem játszott selejtezőt, így csak a mostani körben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A honvédosok Nizzában a házigazda Olympic, valamint az olasz Fiorentina és a holland Brandenburg ellen játszanak, szintén továbbjutási esélyekkel.

A BEK-hez hasonlóan a LEN-kupában is két magyar együttes van versenyben. Az Újpest egy vereséggel a második helyen jutott tovább a budapesti csoportból, a következő fordulóban ismét házigazda lesz. Ezúttal a holland Nereus Zaandam és két brit együttes ellen veszik fel a küzdelmet, papíron abszolút továbbjutási esélyekkel.

Érkezik Budapestre a Liverpool és a Manchester, amely leosztás futballban minden bizonnyal nagy visszhangot váltana ki, így viszont legrosszabb esetben csak kellemetlen meglepetést okozhatnak a jóval esélyesebb újpestieknek.

Érdekesség, a BEK-selejtezőben a Sheffield, a LEN-kupában pedig a London Penguin már képviselte hazánkban a brit női vízilabdát az elmúlt hétvégén.

A Szentes ugyancsak kiemeltként csak most mutatkozik majd be a sorozatban, esetükben a LEN-kupában. A szentesiek az olaszországi Casertában csobbannak medencébe, méghozzá a házigazda Volturno mellett a svájci Zürich és a budapesti csoportot veretlenül megnyerő, Újpestet egy góllal legyőző görög Patrasz ellen.

BEK:
(Játéknapok: 2007. január 12-14.)
E-csoport (Nizza):
Olympic Nice (francia) Domino-BHSE-Polo SC
Fiorentina (olasz) Brandenburg (holland)
G-csoport (Dunaújváros):
Dunaújvárosi Főiskola-Elco Vuliagmeni (görög)
Donk Gouda (holland) Bayer Uerdingen (német)
LEN-kupa:
(Játéknapok: 2007. január 12-14.)
E-csoport (Budapest):
Újpest-OSC-Cemelog Nereus Zaandam (holland)
Liverpool (brit) Manchester (brit)
F-csoport (Caserta):
Volturno (olasz) Hungerit-TOP COP-Szentesi VK
Zürich (svájci) Patrasz (görög)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik