Nem hibázott a Domino-BHSE

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.04.06. 22:52
Címkék
A kérdés az volt, hogy a bevallottan a bronzcsatára koncentráló Szeged ismét méltó vetélytársa lesz-e a földkerekség egyik, ha nem a legjobb alakulatának. Merthogy három nappal korábban Gyöngyösi András tanítványai alaposan megszorongatták a bajnokot.
A szerénynek mondható 6-3-as Domino-győzelem szakmai indoka sokak szerint az volt, hogy Fodorék nemigen szaggatták az istrángot a Kőér utcában. Ezúttal érezhetően koncentráltabban játszottak a piros-fehérek. Ágner akciógóljára Molnár Tamás hasonlóval válaszolt, majd Fodor percei következtek. A Szegedről elszármazott klasszis előbb bevarrt egy emberelőnyt, utóbb ajtó-ablak helyzetben lövés helyett passzolt - a homályba. Igaz, így is előnnyel zárta az első felvonást a vendégcsapat.

A második negyed prológját négyperces gólcsend jelentette, majd Kis Gergő unta meg a társak bénázását: tíz méterről elemi erővel lőtte ki a szegedi kapu bal felső sarkát. Jóval könnyebb dolga volt olimpiai bajnok társának, Birosnak, aki négyméteresből púpozta ki a hálót. A térfélcserét megelőző percben, emberelőnyben rohamozott a Beton, ám Komlósiék a harmadik fórjukat is elpuskázták.

A harmadik szakaszban, a hazaiak fegyelmezett védőjátékának köszönhetően, egy ideig nem nőtt a különbség a felek között. Némileg mozgalmasabbra sikeredett a játékrész hajrája. Előbb Pataki lőtt klasszikus centergólt, míg a másik oldalon egy tíz méterről megeresztett Biros-rakéta rongálta a hálót, majd Fodor újra mattolta az egyébként jól védő Barátot. 2-6-os állásnál kezdődött a záró hét perc, amelynek első két eseményét egy-egy zseniális Szívós-, valamint Éles- villanás jelentette. A folytatásban egy megúszás zárásaként Tóth Márton növelte a vendégek előnyét. 4-9-es állásnál Szívós használta ki a mérkőzés utolsó emberelőnyös helyzetét. A végeredményt, a dudaszó megszólalása előtt tíz másodperccel, Varga Péter állította be.


Erre számítottak?
Gyöngyösi András:
- Körülbelül erre. Mindenképpen biztató, hogy amíg az alapszakaszban kétszer is nagy különbségű vereséget szenvedtünk a Dominótól, a rájátszásban szoros partikat vívtunk a címvédővel.

Ez a mérkőzés jobban tetszett, mint a vasárnapi?
Fodor Rajmund:
- Kétségtelen, jobban játszottunk, mint három nappal korábban, ám a támadásaink alkalmával ezúttal is sokat bizonytalankodtunk. Boldog vagyok, hogy egykori csapatom, a Szeged a bronzért csatázhat.

Szavazás

Férfi pólódöntő: Honvéd-Vasas. Mit vár?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik