Csak a védekezés klappolt

FESZTBAUM BÉLAFESZTBAUM BÉLA
Vágólapra másolva!
2004.12.18. 22:02
Címkék
TEVA-VasasPlaket-UTE-VB Leasing 5-3 (1-2, 1-0, 3-1, 0-0)
Komjádi-uszoda, 300 néző. V: Németh A., Kiszelly

VASAS: NÉMETH ZS. - MÁTYÁS 1, Vindisch 1, Hesz, Varga D., STEINMETZ B. 2, Steinmetz Á. 1. Cs: Gombos, Keszthelyi. Edző: Földi László
UTE: ÁTS - Benczur 1, Kovács R., Dávid, Zoufal, SUTI 2, Ferkó. Cs: Debreczeni, Kéri, Hangody, Borsos, Vörös. Edző: Petrovics Mátyás
Gól - emberelőnyből: 4/1, ill. 7/2
Kipontozódott: Hesz (25. p.), Mátyás (27. p.)



Steinmetz Barna két gólt dobott (Fotó: Mirkó István)
Steinmetz Barna két gólt dobott (Fotó: Mirkó István)
Steinmetz Barna két gólt dobott (Fotó: Mirkó István)
Az újpestiek pénteken simán kikaptak otthonukban az Egertől, a Vasas könnyen érvényesítette hazai vizeken a papírformát a Szentessel szemben. A piros-kékek szombaton nyilván arra készültek, hogy tovább tartsák a lépést a tabella tetején a Dominóval és az Egerrel, az UTE a dobogót követő ugyancsak hármas tömörülésből szeretne kitűnni. Adódott a kérdés: képesek-e bravúrra a lilák? Suti mindenesetre már az első akcióból lőtt egy felső sarkos bombát, majd Benczur érvényesítette az emberelőnyt. Közben a Vasas csak erőlködött, noha Steinmetz Ádám ejtett egy kapufát. Hesz is csak a ketrec szélét találta el, a szépítés Steinmetz Ádámnak sikerült egy csodás ejtésből.
A lilák másodszor is jól úsztak rá a kezdésre, de hiába, mert Ferkó Némethbe vágta a ziccert. Mátyás higgadtabb volt hasonló pozícióban, s azzal egyenlített a Vasas. Egyre nehezebben jutottak lövéshez Dávidék, a vendéglátók nem engedték kapuközelbe őket. Vindischnek a harmadik kísérlet sikerült már a ráúszásban, amit aztán azzal tetőzött, hogy távolról lőtt egy kapufás gólt. Ezzel a Vasas átvette a vezetést. Steinmetz Barna ejtése már egy higgadtabb csapatot példázott. Az UTE ezzel szemben megtorpanni látszott. Suti nagy keservesen értékesített egy emberelőnyt, amire Steinmetz Barna akciógóllal válaszolt.
A negyedik negyedben is folytatódott a vízi csata, noha nem volt sportszerűtlen a párharc. A kettős kiállítás sem jelentette, hogy vér folyna a vízben, egész egyszerűen csak férfiak pólóztak. Az újpestiek elpackázták gólszerzési esélyeiket, de egyben naggyá is tették a Vasas kapusát. A záró felvonásban minden volt, csak gól nem.

Mennyiben elégedett a történtekkel?

Földi László: Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. Nagy csata volt, de kevés gól. A támadások gyengébbre sikerültek, noha többen is hasznosan játszottak nálunk. Az egész csapatot dicséret illeti azért, amit az ősszel nyújtott.
Petrovics Mátyás: A védekezésünkkel nagyon elégedett vagyok. A támadójátékunkat viszont minősíti a három gól. Érzésem szerint inkább mi vesztettünk, mint a Vasas nyert.

Szavazás

Férfi pólódöntő: Honvéd-Vasas. Mit vár?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik