Bárány oroszlánként küzdött

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.11.13. 21:45
Címkék
Hét olimpiai bajnokot ritkán látni az újszegedi uszodában, ezért, no meg a Domino-BHSE legutóbbi Szuperkupa-diadala miatt élénk érdeklődés kísérte a forduló rangadóját.
Repülőrajttal nyitott a Domino, egészen pontosan Bárány, aki 55 másodperc leforgása alatt két klasszikus centergóllal adta a vendéglátók tudomására, hogy ismét válogatott formában tempózik. Ugyanő a negyed hajrájában távolról is betalált, majd Biros mattolta Barátot. A játékrész egyetlen emberelőnyös helyzete a hazaiak előtt adódott, amiből kiderül, hogy Fodorék négy akciógóllal hagyták faképnél ellenfelüket. Apropó, fór. A Tisza-partiak a második előnyös lehetőségüket is elherdálták, míg a másik oldalon Paján ötre növelte a dominósok (akció)góljainak számát. Tapsot nem kapott érte, nem úgy Lehmann, aki centerben előbb lebirkózta Pajánt, majd Gergely feje fölött a hálóba suhintotta a labdát. A térfélcserét megelőző másodpercekben Kiss Gergő négyméteresét védte Barát.
Nem tudta viszont hárítani a harmadik játékrész első percében Bárány jobb felső sarkos löketét, majd a mezőny legjobbja eredeti posztjáról is betalált. A folytatásban a nehéztüzérek vitték a prímet: előbb Varga Péter lőtte ki tíz méterről Gergely kapujának jobb alsó sarkát, másodpercek múltán hasonló távolságról Paján növelte csapata előnyét (2-8). A folytatásban Ágner találatát követően Biros és Kiss Gergő gondoskodott arról, hogy nőjön a vendégek előnye. A negyedik negyed prológját Fodor, illetve Varga Péter eredményes suhintása jelentette, majd Benedek előnyből csúsztatott a szegedi kapuba, s másodpercek múltán Paján követte példáját, állította be a mérkőzés végeredményét.
A tízgólos vendégsiker utólag erősen elhalványította a találkozó rangadó minősítését.

Biros Samu megérkezett

Gyarapodott a Biros család. Kétszeres olimpiai bajnokunk, Biros Péter felesége november 9-én, 22.50 perckor egészséges fiúgyermeknek adott életet. Az újszülött paraméterei leendô pólóst sejtetnek, ugyanis 55 centis és 3500 grammot nyom. Biros Samu Domokos és édesanyja bizonyára örömmel veszi a hírt, hogy az ifjú apa nekik ajánlotta Szegeden lôtt góljait.
Csalódott?
Gyöngyösi András, a Szeged edzője: "Még kérdezi?! Hogyne lennék az, amikor a Domino tizenhárom akciógólt lőtt, s abból nyolcat lefordulásból. Úgy érzem, pénteken Szolnokon megtört a lendületünk, a Szuperkupa-győztes ellen pedig összezuhantunk."

Mikor lőtt legutóbb hat gólt bajnoki mérkőzésen?
Bárány Attila, a mezőny legjobbja: "Két vagy három éve sikerült bevennem aktuális ellenfelünk kapuját, ám egy Szeged formátumú együttes ellen korábban nem sikerült ez a bravúr. Az elmúlt két évben többet voltam sérült és beteg, mint egészséges. Ezúttal viszont semmi sem zavarta felkészülésemet, ezért jó erőben érzem magam. Elsősorban a klubomban szeretnék bizonyítani, de természetesen a válogatottságról sem mondtam le." ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik