Nem jutott tovább a Szentes

BORSÁNDI ISTVÁNBORSÁNDI ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.04.10. 23:02
Címkék
3. forduló
Hungerit-Szentesi VK
Uralocska Zlatuszt (orosz) 9–11
(1–2, 4–3, 1–5, 3–1)
Hungerit-Szentesi VK
Uralocska Zlatuszt (orosz) 9–11
(1–2, 4–3, 1–5, 3–1)

Hódmezővásárhely, 200 néző. V: Rajevics (szerb-montenegrói), Margeta (szlovén)
SZENTES: Varga – Hőnig 1, Molnár A. 1, Kovács, SZREMKÓ 3, Kisteleki D. 1, TÓTH A. 2. Cs: Vér, Huszka 1, Makra, Ádám. Edző: Pengő László
URALOCSKA: PROCENKO – SEPELINA 3, SZALIMOVA 3, Anna Zubkova 2, Petrova 1, Sisova 1, Anasztaszia Zubkova 1. Cs: Mihajlova, Csebetova. Edző: Mihail Nakorjakov
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 10/2
Négyméteresből: 1/1, ill. –
Olimpiakosz Pireusz (görög)–CC Ortigia Siracusa (olasz) 2–5 (0–1, 0–1, 1–1, 1–2). A végeredmény: 1. Ortigia 6 pont, 2. Uralocska 4, 3. Szentes 2, 4. Olympiakosz 0. Az első két helyezett jutott a négyes döntőbe.



Amint az várható volt, a záró nap nyitó mérkőzésén az olaszok legyőzték a görögöket, így a siracusai együttes pontveszteség nélkül nyerte meg a középdöntő D-csoportját. A másik továbbjutó csapatról az utolsó találkozó döntött, ráadásul úgy, hogy a szentesieknek csak a győzelem jelenthette a második helyezést. Idegesen kezdett mindkét együttes, majd Szalimova góljára még Szremkó válaszolt, de Sisova találatával orosz előnnyel zárult az első negyed. A második játékrész elején Hőnig góljával egyenlített a Szentes, majd 4–2-re elhúzott az Uralocska. Tóth Andrea remek góllal szépített, majd Szremkó egyenlített, sőt Ádám a várt vezetést is megszerezhette volna, de a kapufáról levágódó lövését követő kontratámadásból Sepelina a szentesi kapuba talált. A negyed utolsó gólja a hazaiaké volt Tóth révén. Döntetlen állással kezdődött a harmadik negyed, amely végleg határozott a továbbjutás sorsáról, hiszen az öt orosz gólra csak Kisteleki büntetője érkezett válaszként. Az utolsó negyedben az oroszok már csak az idővel játszottak, így ezt a játékrészt két góllal nyerte a Szentes, de az Uralocska továbbjutása egyetlen percig sem forgott veszélyben.
"Nem vagyunk csalódottak, hiszen a lányok nagyon jól küzdöttek. Azt nem szabad elfelejteni, hogy mind az olasz, mind az orosz csapatban válogatottak sora játszott" – értékelt Pengő László, a Szentes mestere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik