A Ferencváros és a világ rendje

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2003.12.06. 22:29
Címkék
Az odavágón a Szeged nyert 107-re a Komjádi-uszodában, azaz nagyon úgy tűnt, az előzetesen esélytelennek ítélt Tisza-parti gárda jut a negyeddöntőbe.
Visszavágó
Szeged-Beton VE–Jégcsillag-FTC 6–10 (1–3, 2–4, 2–1, 1–2)
Szeged-Beton VE–Jégcsillag-FTC 6–10 (1–3, 2–4, 2–1, 1–2)

Szeged, 600 néző. V: Galkin (orosz), Cabello (spanyol)
SZEGED: Barát – Varga P. 1, Torday, MOLNÁR P. 2, Szabó N. 1, Plézer 1, Szűcs L. Cs: Török, Pataky, Varga I. 1, Mód, Várhelyi. Edző: Horváth Viktor
FTC: PELLE – SZÉKELY 2, LEHMANN 2, Weszelovszky 1, TÓTH L. 2, Takács I A. 1, Létay 1. Cs: Takács II. A., Szirányi B., Balatoni 1, Süveges, Suti. Edző: Csapó Gábor
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 8/6
Kipontozódott: Lehmann (24. p.), Létay (25. p.)
Továbbjutott: az FTC (17–16 )

A siker érdekében Horváth Viktor a nyáron visszavonult Mód Pétert is hadra fogta. S hogy a tekintélyes hátránya ellenére a Ferencváros sem mondott le a továbbjutásról, jelzi, hogy a minél tökéletesebb felkészülés érdekében Székelyék Szegeden töltötték a péntekről szombatra virradó éjszakát, előtte pedig vízbe csobbantak az újszegedi sportuszodában.
Az első negyedben csak emberelőnyből született gól, s ebben a műfajban vitathatatlan volt a Fradi fölénye. Ráhangolásként Takács I. Attila suhintott a hálóba, majd ugyanezt Lehmann is megtette, a másik kapunál Varga Péter használta ki csapata második előnyös lehetőségét. A második játékrész Székely Bulcsúról szólt. Az FTC olimpiai bajnoka előbb bevarrt egy fórt, majd az ellenfél előnyös helyzeténél végigúszta a medencét, és egy elegáns mozdulattal a hálóba helyezte a labdát (2–5). A Székely-show közepette Varga István és Szabó Nándor is mattolta Pellét, azaz még mindig a Szeged állt továbbjutásra. Nem sokáig, mert Suti és Lehmann gondoskodott arról, hogy négygólosra hízzon a zöld-fehérek előnye (3–7). Térfélcsere után Molnár Péter közvetlen közelről húzta a labdát a Fradi kapujába, majd kevéssel utána ismét ő volt eredményes – ugyancsak emberelőnyből. Örültek is a hazaiak, csakhogy a zárszó Létayé volt, azaz a döntés az utolsó szakaszra maradt. (5–8) Az infarktusos fináléban Plézer centergólja a hazaiak felé billentette a mérleg nyelvét. A hajrában Tóth László előbb kiharcolt, majd értékesített egy fórt, míg a lefújás előtt 49 másodperccel Balatoni lőtte a Fradi továbbjutást jelentő, tizedik gólját.

Mestermérleg
Horváth Viktor:
– Gratulálok a Ferencvárosnak, ám én nem a játékvezetőkre fogom a mérkőzés elvesztését.
Csapó Gábor: – Visszaállt a világ rendje…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik