Bezárt kapukat terveznek

AMLER ZOLTÁNAMLER ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2002.10.04. 20:34
Címkék
Kósz Zoltán – Pelle Balázshoz hasonlóan – csapata gyôzelmében reménykedik (Fotó: Árvai Károly)
Kósz Zoltán – Pelle Balázshoz hasonlóan – csapata gyôzelmében reménykedik (Fotó: Árvai Károly)
Kósz Zoltán – Pelle Balázshoz hasonlóan – csapata gyôzelmében reménykedik (Fotó: Árvai Károly)
Kósz Zoltán – Pelle Balázshoz hasonlóan – csapata gyôzelmében reménykedik (Fotó: Árvai Károly)
Kósz Zoltán – Pelle Balázshoz hasonlóan – csapata gyôzelmében reménykedik (Fotó: Árvai Károly)
Kósz Zoltán – Pelle Balázshoz hasonlóan – csapata gyôzelmében reménykedik (Fotó: Árvai Károly)
Vasas-Plaket–FTC-VMAX,
Komjádi u. 19.30

A tíz hónapos, édesded gyerkőc mászik, édesapja meg utána. Idilli a kép. A Kósz família legkisebbje úgy mint testvére, lefoglalja a szülőket, a két gyermekkel való törődés az édesapát idézve: "Minden bút elfelejtet, megédesíti az életet. A család a legfontosabb, ez nem vitás. A gyerekekkel kapcsolódik ki igazán az ember, mellettük nem lehet unatkozni.”
Kósz Zoltánt, az olimpiai bajnok pólóst galád mód egy kicsit megzavartuk a játszadozás közepette, és a pólóra tereltük a szót. Nem véletlenül természetesen, lévén szombaton este a Komjádiban, a kapuban, az egyes sapkában szintén nem az unalom percei várnak rá.
"Kivel is játszunk? Ja igen, a Fradival…–mosolyog a klasszis, miközben szemei a rafinált csöppséget szemlélik. –Komolyra fordítva a szót: bizony, nem jön túl jókor számunkra ez a rangadó. A héten beteg lett néhány játékosunk, valamilyen vírus támadta meg őket, úgyhogy nem egyszerű a helyzet. Valószínűleg játszani fognak, ám nem lett volna baj, ha a második fordulóban még nem a Ferencváros vár ránk.”
Végre másodfokon

Megérkeztek a fellebbezések a május 19-én botrányos körülmények között, idô elôtt véget ért Honvéd–Vasas férfibajnoki döntô elsô fokon egy-másfél évre eltiltott feleitôl, így hamarosan, valószínűleg kedden újra összeülhet a másodfokú fegyelmi testület. Loványi Róbert, a bizottság elnöke azt mondta, hogy megkapott minden szükséges dokumentumot, egyedül a négy mérkôzésre eltiltott Szívós Márton nem élt a jogorvoslat lehetôségével. Továbbította a papírokat tanulmányozásra a munkatársaihoz, akikkel már meg is állapodott, amennyiben nem jön közbe semmi, akkor kedden tartják tanácskozásukat.
„Csak egymás között cseréljük ki véleményünket, nincs szükség újabb személyes meghallgatásra” – tette hozzá, jelezve: várható, hogy kedd estére meghozzák döntésüket. Egyszer már foglalkoztak az üggyel, de elsô alkalommal úgy határoztak, hogy visszaadják azt elsô fokra. Az elsô fokú fegyelmi bizottság szinte teljes egészében változatlanul hagyta Somossy József vezetôedzô, s a játékosok, Varga Tamás, Varga II Zsolt, Mátyás Zoltán, Hesz Máté és Szívós Márton büntetését. Az biztos, mert jó elôre eldöntött „koreográfia”, hogy a végsô szót a négy és fél hónapja húzódó botrányról a szövetség elnöksége mondja majd ki – „harmadfokon”.
Binder Szabolcs és Madaras Norbert, két kulcsjátékos –no igen, erre mondta a kapus: "A mi helyzetünkben ki nem kulcsjátékos?” –küszködött, küszködik a kórral, ám a Fradi elleni derbi kihagyása meg sem fordult a fejükben. "Döntő lesz, hogy tudjuk majd beosztani az erőnket. A szentesi győzelem jó hatással volt a csapatra, megnyugodtunk, van két pontunk, mehetünk tovább előre. Tavaly kilenc új embert kellett beépíteni, most csak hármat, ha idevesszük az ifiket, ötöt. Ha veszítünk szombaton, nem az összeszokottság hiánya miatt történik meg. Persze, erre nem is gondolunk, egyik riválisunknál sem tartjuk magunkat esélytelenebbnek. Az új lebonyolítási rend miatt a bajnokság első szakaszában is rendkívül fontos, milyen eredmények születnek, a négy elődöntőre esélyes együttes mecscsei sorsdöntőek lehetnek. Éppen ezért egy roppantul elszánt Vasast láthatnak majd a nézők a vízben”–folytatta Kósz Zoltán, aki három évig a zöld-fehéreket erősítette. Nagy része volt abban, hogy tíz esztendő sikertelenség után 2000-ben újra bajnoki aranyérmet ünnepelhettek a IX. kerületben. A mai napig emlékezetes, amint a pezsgő áztatta, láthatóan extázisban lévő kapust az egész Népligeti uszoda élteti…
"Szép emlékek, a meccs előtt azonban nem gondolok erre. Tavaly már átestem a tűzkeresztségen, több mérkőzésen is védtem egykori csapatom ellen, azaz függetleníteni tudom magam az érzelmek alól. Amúgy pont a Fradiban, a Vasas ellen nem sikerült mindig ez, ami talán nem is csoda, hiszen azt megelőzően mégiscsak húsz évig a Vasas kötelékébe tartoztam”–így az angyalföldiek tavaly visszatért csapatkapitánya, a szurkolók kedvence, akinek elmondása szerint a nyári szünet után idő kellett a visszaállásra, ám már kiválóan érzi magát.
Természetesen a hét közi szponzori (le)lépés is szóba került:"Gyorsan lezajlott minden, volt egy vacsorával egybekötött szakosztályi értekezlet, ahol a vezetők megnyugtattak bennünket. Szoktunk ugyan beszélni egymás között arról, mi zajlik a háttérben, de a fő, hogy rendesen edzünk, az eltiltottak is velünk vannak, gőzerővel készülünk. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, egységesek és sikerre éhesek vagyunk.”
Mindeközben a Ferencváros egyese kikapcsolódásként a könyveket bújja (a pécsi Tudományegyetem közgáz szakán, pénzügy szakirányon árképzésből írja a diplomamunkáját), de mint magyarázta: "Ahogy teltek-múltak a napok, egyre inkább a Vasas elleni meccs járt a fejemben. Az elmúlt egy hétben tovább csiszoltunk a gépezetet, gyakoroltuk mindazt, amit az edzőnk számon kér tőlünk. Természetesen erre a rangadóra külön taktikai elemeket, sémákat is előveszünk, mindent megteszünk a győzelemért”–kezdte Pelle Balázs, aki annak idején pont Kósz Zoltán érkezésekor vált második számú kapussá a Fradiban, és igazolt inkább a Honvédba.
"Három évig voltam a Kőér utcában, jól éreztem magam, ám nem bánom, hogy visszatértem a Népligetbe. Már hiányzott az uszoda, ahol felnőttem, ahol elkezdtem úszni. Fantasztikus érzés volt egy hete, az Újpest ellen a Ferencvárosban szerepelni. A csapattársaktól, az edzőtől a szurkolókon át mindenkitől érzem a bizalmat, ami pluszerőt kölcsönöz nekem”– folytatta a zöld-fehérek játékosa. A lilák ellen remekül védett, négyméterest hárított, az öt kapott góllal a Vasas ellen is kiegyezne. Naná, hiszen jól tudja, ezúttal sokkalt nehezebb dolga lesz, Madaras, Vindisch vagy Tóth Frank bombáit kellene hatástalanítania. "És Binder Szabiét, ezt se feledjük! –vág közbe, mintegy igazolva, fel van készülve az angyalföldiekből. –Jól lőnek, gyorsak, még az eltiltottak nélkül is kiváló csapatot alkotnak. Nagy meccs lesz, nyilvánvaló. Mindazonáltal azt mondom, ha betartjuk edzőnk, Gyöngyösi András utasításait, reális esélyünk van a győzelemre.”Szóval, Vasas–FTC rögtön a második fordulóban –a kispadon a felfüggesztett edzőt, Somossy Józsefet várhatóan ismét Földi László helyettesíti –, rangadó, amely sok mindent eldönthet, amely igencsak próbára teheti a két kiváló kapust. Ismerve őket persze azt is kijelenthetjük: a támadóknak is felettébb el kell majd gondolkozniuk, hova is lőjenek…

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
A 2. forduló műsora:

Október 5., szombat
Ceglédi VSE-Geosaurus–Kecskeméti VSC, Cegléd 14.00
A forduló alsóházi rangadója, amely sorsdöntő lehet a kiesést illetően. Az újonc hazaiak egy hete meglehetősen biztató, balszerencsés vereséggel kezdték a bajnokságot, miközben a kecskemétiek odahaza szaladtak bele a Szolnok ellen egy méretes zakóba. Ha ebből indulunk ki, valamivel a Cegléd tűnik esélyesebbnek.

Szolnoki VSC–Tabán Trafik Szeged, Szolnok 17.00
Nagy kérdés, hogy a Szolnok meg tudja-e ismételni a Kecskeméten nyújtott teljesítményét – ha igen, megnehezítheti a Szeged dolgát.

OSC-British Knights–BVSC-Brendon, Hajós A. uszoda 17.00
Bizony, az OSC-re jó lesz odafigyelni! Tibával és Ofnerrel jelentősen megerősödött, az előrehozott hétközi meccsén magabiztosan győzött Szentesen. Persze az óriási csoda volna, ha a BVSC-t is meg tudná lepni…

Domino-BHSE–Kontavill-Szentesi VK, Kőér utca 18.00
A vendégeknek mi más, mint a kiütéses vereség elkerülése lehet a céljuk. Valljuk meg, nem sok esélyük van rá…

UTE-Taxi 2000–ZF Hungária Egri VK, Hajós A. uszoda 18.30
A Margitszigeten az OSC–BVSC derbi után következik ez az összecsapás, amelyen az újpesti játékosok megkezdhetik a pontgyűjtést. Meglepetés volna, ha nem így történne

Vasas-Plaket–FTC-VMAX, Komjádi uszoda 19.30
Rangadó a javából! Megtippelni lehetetlenség a találkozó kimenetelét, elvégre két jó csapat nagy-nagy tét mellett méri össze erejét. Mérkőzésük döntő lehet akár az elődöntőben is (ha egymás ellen vívják azt, ennek az idény eleji csatának az eredménye is beszámít!), azaz óriási küzdelemre van kilátás.
Az állás
1. Honvéd1111– 42
2. Szolnok1110– 52
3. Vasas1110– 62
4. FTC11 8– 52
5. BVSC11 9– 82
6. Eger11 8– 72
7. OSC21110–152
8. Szeged11 8– 90
9. Cegléd11 7– 80
10. UTE11 5– 80
11. Kecskemét11 5–100
12. Szentes2210–160
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik