Vízi Eb: a fiúk a horvátokkal találkozhatnak a nyolc között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.16. 21:38
null
Luka Loncarék készülhetnek a (mieink elleni?) negyeddöntőre (Fotó: AFP, archív)
A belgrádi férfi vízilabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Horvátország magabiztosan megverte Hollandiát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A 2010-es Eb-győztes válogatott a negyeddöntőben a magyar csapattal találkozik, amennyiben a mieink vasárnap legyőzik Grúziát. A szerb, a spanyol és a montenegrói együttes is különösebb megerőltetés nélkül nyert az egyenes kieséses szakasz első fordulójában.

 

A spanyolok az első két negyedben ötgólos előnyt (6–1) dolgoztak ki a csoportküzdelmek során legkevesebb gólt (11) szerző máltaiak ellen, majd a harmadik játékrészt 7–1-re nyerték meg. A hajrában Szirányi Balázsék már nem törték össze magukat – az utolsó negyedet 1–1-es döntetlenre adták –, maradt a 11 gólos különbség.

A montenegrói és a francia válogatott összecsapásán 17 gól született, abból kilenc az első negyedben. Az eseménydús első játékrész során a 2008-ban Európa-bajnoki címet, míg négy évvel később ezüstérmet szerző montenegróiak három góllal elhúztak (6–3), és fórjukat a következő két negyed során további egy-egy találattal megtoldották. A délszláv csapatban Nikola Vukcsevics négy lövéséből négy gólt szerzett.

A szlovákok az első negyedben még tartották a lépést a szerbekkel (3–3), utána azonban megmutatkozott a két válogatott közötti tudásbeli különbség, és a kétszeres címvédő fokozatosan növelte a differenciát. A házigazda a legjobb nyolc között az oroszokkal vagy a németekkel találkozik.

A magyar válogatott számára legérdekesebb mérkőzésen a horvátok gólzáporos meccset játszottak a hollandokkal, akik nem vallottak kudarcot. Déli szomszédaink a nagyszünetben négy góllal vezettek (7–3), majd a hátralévő két negyedben hat gólt is kaptak, ennek ellenére az egyaránt öt gólt dobó Maro Jokovic és Sandro Sukno vezérletével fölényesen győztek. És készülhetnek a mieink elleni mérkőzésre, de ehhez előbb vasárnap le kell győznünk a grúzokat – ami aligha okoz gondot Benedek Tibor csapatának.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
FÉRFIAK, NYOLCADDÖNTŐ
Spanyolország–Málta 14–3
(3–1, 3–0, 7–1, 1–1)
Montenegró–Franciaország 11–6 (6–3, 1–0, 2–1, 2–2)
Szerbia–Szlovákia 10–5 (3–3, 3–1, 2–1, 2–0)
Horvátország–Hollandia 16–9 (4–1, 3–2, 4–3, 5–3)

A TOVÁBBI PROGRAM
Január 17., vasárnap

9.30: Olaszország–Törökország
17.15 MAGYARORSZÁG–Grúzia
18.45 Románia–Görögország
20.15 Oroszország–Németország

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ágrajz szerint)
Spanyolország–Románia/Görögország
Szerbia–Oroszország/Németország

Olaszország/Törökország–Montenegró
MAGYARORSZÁG/Grúzia–Horvátország

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók ajegyed.huoldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik