Abidal: Négy éve sem voltunk favoritok

Vágólapra másolva!
2010.06.17. 11:10
null
Abidal (jobbra) szerint előny, hogy nem tartják esélyesnek a franciákat (Fotó: Action Images)
Éric Abidal, a francia válogatott 30 éves védője úgy véli, kedvező csapata számára, hogy nem tartják a torna favoritjának, mivel négy évvel ezelőtt sem voltak az esélyesek között, mégis döntőbe jutottak. A futballista a Don Balónnak adott nyilatkozatában elmondta, Thierry Henry akkor is fontos a csapatnak, ha éppen nem lép pályára.

– Mit gondol Franciaország világbajnoki esélyeiről?
– A csoportunk olyan, amilyen, és megvannak a céljaink. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a torna favoritjai, de ez rendben is van így. Négy évvel ezelőtt sem minket tartottak a vébé esélyesének, mégis bejutottunk a döntőbe, csak tizenegyesekkel buktunk el, ezért nem bánom, hogy most sem vagyunk favoritok.

– Mit szól ahhoz, hogy Karim Benzema nem került be a keretbe?
– Nem az övé az egyedüli eset. Mindenki Benzemáról beszél, mert a Real Madridban játszik, de mások is vannak, akik kimaradtak, pedig kiváló futballisták, mint például Samir Nasri.

– Említésre méltó hiányzók.
– Karim kiváló képességű játékos, a mellőzése sok embert meglepett, de nem érdemes vitát nyitni erről a kérdésről. Persze nagy csalódást okozott számára a kihagyás, ahogy sok szurkolónak is, de pozitívan kell gondolkodni. Benzema fiatal, tehetséges játékos, van még ideje a nemzeti együttesbe bekerülni. Ez a szövetségi kapitány döntése, tőle kell megkérdezni az okokat.

– Barcelonai klubtársa, Thierry Henry azonban ott van önökkel, pedig a szezonban nem játszott annyira jól, mint korábban. Mi történt a támadóval a mögöttünk hagyott évadban?
– A labdarúgásban minden nagyon gyorsan történik: az ember az egyik nap még a legmagasabb szinten játszik, másnap már nincs jó formában. Nem tudom, mi történt Titivel az elmúlt szezonban, az edző döntött a szerepeltetéséről a Barcelonában. Az emberek talán nem értik, miért játszott kevesebbet Henry, aki a csapat egyik fontos tagja, ám a döntéseket a tréner hozza meg. Titi igazi profi mentalitással bír: ha játszik, mindent megtesz a sikerért, de ha kimarad, akkor is segíti az együttest. Nagyszerű csapattárs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik