Asztalitenisz: Huzsvár három arannyal zárta a büki ifi ob-t

Vágólapra másolva!
2021.09.20. 19:27
Címkék
A KSI 17 éves asztaliteniszezője, Huzsvár Erik parádés formában játszva egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban is diadalmaskodott a szombaton és vasárnap a Bükben rendezett ifjúsági országos bajnokságon.

Miután pénteken és szombaton a serdülők között tarolt a szarvasi Szántosi Dávid, és mindhárom számban aranyérmes lett a büki országos bajnokságon,zárófelvonásként következhettek az ifjúsági korosztály képviselőia Bükfürdő-kupa keretében rendezett ob-n.Szántosi Dávid, és mindhárom számban aranyérmes lett a büki országos bajnokságon,zárófelvonásként következhettek az ifjúsági korosztály képviselőia Bükfürdő-kupa keretében rendezett ob-n.

Huzsvár Erik (világos kékben) egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a büki ifi ob-n Forrás: TOP Ping-Pong / MOATSZ
Huzsvár Erik (világos kékben) egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a büki ifi ob-n Forrás: TOP Ping-Pong / MOATSZ

Huzsvár Erik (világos kékben) egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a büki ifi ob-n  •  Forrás: TOP Ping-Pong / MOATSZ

A KSI 17 éves tehetsége, Huzsvár Erik hasonló dominanciára készült, mint Szántosi (15) a fiatalabbak mezőnyében. Ebben ráadásul két évvel ifjabb „kollégája" segítette a fiúk páros küzdelmeiben.

Elsőként szombaton a vegyes párosok versenyét tartották, amelyben Huzsvár a Budapesti ERDÉRT SE színeiben induló Fejős Annával párban győzött, a döntőben az Ócsai Máté-Laskai Írisz egységet verték öt játszmában.

Majd jöhetett a zárónapon az egyéni és a fiúpáros: előbbiben Huzsvár rendkívüli magabiztossággal menetelt végig a 32 fős, főtáblás mezőnyön, ugyanis a végső győzelemig vezető öt mérkőzésen mindössze öt szettet veszített el, a bajnoki címért Ócsait múlta felül 4:1-re. Az egyéni mellett párosban sem talált legyőzőre Szántosival az oldalán, így három elsőséggel zárta az ifi ob-t, míg partnerének ez már a negyedik magyar bajnoki címe volt a Bükben.

A lányok viadalán Molnár Kendra(Statisztika) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, miután a döntőben hét játszmás, drámai csatában győzte le Tölgyes Dorottyát. A párosok között Fejős Anna és Volentics Anna örülhetett a legvégén, 3:2-re verték Drabant Anita és Polónyi Nóra kettősét.

További korosztályos hírekASZTALITENISZsportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik