Kézi: motiváltan vágott bele a felkészülésbe az ifi leányválogatott

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.24. 16:18
null
A második őszi összetartásán vesz részt az ifjúsági leány kézilabda-válogatott, amelyre ezen a héten a Carpathian-kupa, az évad végén pedig az Európa-bajnokság vár.

Az első világversenyén vett részt idén nyáron a 2008-as és 2009-es kézilabdázók alkotta serdülő leányválogatott, amely a korosztályos nyílt Európa-bajnokságon a harmadik helyet szerezte meg, miután a nyolcadik meccsén, a franciák elleni bronzmeccsen kiütéssel nyert.

A nyár végén a fiatalok korosztályt váltottak, az eredeti tervek szerint pedig – az immár ifjúsági csapatot – Bohus Beáta és a stábja „vette volna át”; ő végül (mivel Szilágyi Zoltán a felnőttválogatotthoz csatlakozott) maradt a 2006-os és 2007-es lányok alkotta nemzeti együttes mellett, így az újdonsült ifiket továbbra is a velük immár két éve foglalkozó Kun Attila irányítja szövetségi edzőként.

hiszen már több mint két éve foglalkozunk velük, és rengeteget fejlődtek ebben az időszakban – mondja az Utánpótlássportnak Kun. – A játékosok a korábbiakhoz hasonló motiváltsággal vágtak bele az őszi felkészülésbe, ezt már az első, szeptemberi edzőtáborban megfigyeltük, és most itt Szegeden is hasonló elánnal dolgoznak. A hét második felében Romániában szerepelünk a Carpathian-kupán, ami remek tapasztalatszerzési lehetőséget tartogat.”

Kun Attila Forrás: Tompos Gábor/NEKA

A szakember elmondása szerint a keret tagjai közül mindenki idősebbek között játszik a klubjában.

„A 2009-es lányok korosztálya az U16, ehhez képest mindenki U18, sőt inkább az U20-ban kap szerepet. Három kézilabdázónk pedig már a felnőttmásodosztályban, vagyis az NB I/B-ben játszik. Mindenképpen felfelé kell őket versenyeztetni, akkor tudnak igazán fejlődni. Igyekszünk időről időre új kerettagokat is megnézni, kipróbálni az edzőtáborokban. A válogatottbeli felkészítésük kapcsán a legfontosabb, hogy pontosítsuk a taktikai elemeket, gyorsítsuk a játékot.

utóbbi esetében még várjuk a pontos időpontot és kiírást, mely korosztályoknak szól majd az esemény, utána tudunk tervezni a programmal.”

(Kiemelt képünk forrása: Tompos Gábor/NEKA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik