Jégkorong: a 18 éves Laskawy Ferenc élen jár a gólszerzésben

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.23. 17:44
null
Tizenkét meccs után a 18 éves Laskawy Ferenc az Újpest első csapatának leggólerősebb játékosa a hazai felnőttélvonalbeli jégkorong-bajnokságban.

Utánpótláskorú játékostól ritkán látható kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Laskawy Ferenc a jégkorong Erste Ligában. A 2006-os születésű csatárreménység ezen az őszön a második teljes szezonját kezdte meg az élvonalban, és mostanra az Újpest egyik húzóemberévé nőtte ki magát:

az első 12 bajnokin már 9 szerzett pontnál, közte hat gólnál jár.

(Csak összehasonlításképpen, az előző évadban 29 meccsen összesen 5 pontot jegyzett.)

„Bár papíron ez már a harmadik idényem az Erste Ligában, de az elsőben bemutatkozás gyanánt még csak két meccsen jutottam szóhoz – emlékezett vissza Laskawy az Utánpótlássportnak. – Ezután a legutóbbi bajnokságban már jóval több játéklehetőséghez jutottam, de igazából még akkor sem számítottam a csapat stabil tagjának – legalábbis abból a szempontból, hogy minden meccsen játsszak. Összességében így is sok tapasztalatot szereztem, amelyből tudtam építkezni, fejlődni.

Megkapom a bizalmat mindenkitől, az edzőktől és a játékostársaktól egyaránt. Persze ez egyrészről felelőséggel is jár, de igyekszem ezt nem teherként megélni, hanem élni a bizalommal.

A még csak 18 éves Laskawy

jelenleg az Újpest legeredményesebb gólszerzője, és az Erste Liga teljes mezőnyét tekintve a 11. helyen áll a góllövőlistán,

ráadásul ezen rangsorban csupán egyetlen magyar játékos előzi meg, míg a másik kilenc egytől egyig légiós.

Laskawy Ferenc Forrás: Újpest

A Ferencváros elleni derbin például két góllal vette ki a részét a lila-fehérek 3–1-es sikeréből.

Próbálom hasonló jó formában folytatni a szezont, és segíteni a csapatot. A kanadai Jason Morgan személyében a nyáron új vezetőedző érkezett a csapathoz, aki értelemszerűen

Szeretem, hogy az alapelveken túl nincs túlságosan leszabályozva a támadójátékunk, hanem bizonyos mértékig megkapjuk a szabadságot, és én ezt rendkívül élvezem."

(Kiemelt kép forrása: Újpest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik