Kézilabda: Debrecenben készülnek a vb előtt álló juniorok

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 15:05
null
A hét elején kezdi meg a közvetlen felkészülést a junior női kézilabda-válogatott, június közepétől pedig az Észak-Macedóniában rendezendő világbajnokságon szerepel.

Az utolsó korosztályos világversenyére, a világbajnokságra készül a 2004-es és 2005-ös játékosok alkotta junior női kézilabda-válogatott, amely tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot, korábban pedig már ifiként is nyert Eb-t, világbajnokságon pedig bronzérmet szerzett. A Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezette csapat ezen előjelek alapján jó eséllyel ott lehet a közelgő világesemény végjátékában is.

Erre utal az is, hogy az együttes legutoljára a már emlegetett vb-n kapott ki, még 2022 nyarán, Dél-Koreától az elődöntőben; azóta minden tét- és felkészülési mérkőzésén megőrizte a veretlenségét, azokat javarészt meg is nyerte.

Ilyen volt a márciusi, dabasi Négy Nemzet-torna, amelyen értékes sikert ért el a csapat: a németek, a franciák és a dánok korosztályos együttesét is legyőzték Farkas Júliáék, ezzel aranyérmet szereztek; biztató eredmény volt ez, néhány hónappal a világbajnokság kezdete előtt, ami az időpontja már majdnem elérkezett. Az eseményt Észak-Macedóniában rendezik meg június 19. és 30. között.

„A csapat gerince már kialakult az elmúlt évek során, ám Kudor Kitti kollégámmal egyetértésben igyekszünk minél több játékost megnézni, új fiataloknak is lehetőséget adni az edzőtáborok alkalmával – mondta legutóbb az Utánpótlássportnak Szilágyi. – 

A keret kapcsán kiemelendő, hogy az FTC-ben remek évadot záró, a juniorválogatottban korábban kulcsembernek számító Simon Petra nagy valószínűséggel nem tart majd a csapattal, rá még nagyobb feladatok várhatnak majd a felnőttválogatott tagjaként a párizsi olimpián. 

Az utolsó két hétben viszont valószínűleg már nem a kísérletezésen lesz a hangsúly. Az együttes Debrecenben, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban készül a világbajnokságig: hétfőtől edzenek a játékosok, az utolsó napokban, június közepén pedig három csapatos tornán összecsapnak Egyiptom és Hollandia korosztályos legjobbjaival is.

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik