Evezés: az őszi mélypont után újra teljes gőzzel készül Pádár Luca

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 17:40
null
Néhány hónappal ezelőtt az evezés befejezésén is elgondolkodott a tavaly ifjúsági Eb-ezüstérmet szerző Pádár Luca, akinek sikerült átlendülnie a mélyponton.

Tavaly a franciaországi ifjúsági evezős Európa-bajnokságon az utóbbi évek legjobb eredményét érte el a magyar csapat, amely egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Másodikként az egypárevezős Pádár Luca ért célba, aki eseménydús évet zárt: az Eb mellett sikeresen szerepelt az országos bajnokságon, és a korosztály világbajnoksága mellett az U23-asok kontinensviadalán is elindulhatott – mindkét esetben 12. lett.

„Úgy gondolom, nagyon jó 2023-at zártam; ahol csak lehetett, sikerült a maximumot nyújtanom – kezdi Pádár. – Az egyetlen kivétel az augusztusi U19-es világbajnokság volt. Az időjárás megnehezítette a dolgunkat, a helyzetet pedig sajnos mentálisan nem tudtam kezelni. A vb-re fejben és fizikálisan is elfáradtam, a remekül sikerülő korosztályos Eb és az ob után picit elfogytam. Utóbbin tizennégy pályát húztam pár nap alatt, ami után szétestem, ennek a világbajnokság látta a kárát. Tanulópénznek viszont ez kiváló volt. Azt viszont nem tagadom, hogy

Az U23-as Eb sem a tervezettek alapján sikerült, szerintem még a vb hatása alatt versenyeztem; ekkor átvillant a fejemen, hogy mi van, ha ebből nem tudok talpra állni - még az is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom az evezést. Legbelül azonban tudtam, hogy ennél többre vagyok képes, emellett rengetegen támogattak, így folytattam tovább a felkészülést, kisebb szünetre szükségem volt, de aztán bekapcsolódtam az őszi felkészülésbe.”

Pádár Luca Forrás: MESZ

A fiatalt 2023-ban az év női evezősének választotta meg a hazai szövetség – ez plusz löketet adott Pádárnak a munkához.

„Őszintén szólva picit bíztam benne, hogy engem választanak majd, mert szerencsére a jó eredményeknek sem voltam híján, emellett az idősebbek sajnos picit visszafogottabban szerepeltek. Óriási dolognak tartom, hogy ennyi idősen kitüntettek, a motivációmhoz pedig hozzátett, hogy nem szabad abbahagyni. Ki szeretném magamból hozni azt, amit valójában tudok!”

Erre pedig nemsokára lesz esélye élesben is, ugyanis közelednek az évad legfontosabb megméretései, az idén már az U23-asok közé tartozó evezős pedig elszántan várja a startot.

„Biztató a jelenlegi állapotom, úgy érzem, akár a tavalyi eredményeket is túl tudom majd szárnyalni. Már

Ezen a hétvégén U23-as válogatót rendeznek a korosztály világbajnokságára, emellett a felnőtt Európa-bajnokságra is szelektálnak – utóbbi olimpiai kvalifikációs esemény lesz. Babonás vagyok, így nem emlegetnék konkrét célokat, de nemzetközi szinten minél jobb eredményre törekszem: ott akarok lenni egypárban az U23-as vb-n, a felnőttek között pedig be szeretnék kerülni valamelyik egységbe, hogy ott lehessek a legjobbak között!”

(Kiemelt képünkön: Pádár Luca Forrás: MESZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik