Gyorskorcsolya: sűrű hetek közepén a nagy- és rövid pályás fiatalok

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 20:28
null
A juniorkorú nagypályás gyorskorcsolyázók túlvannak az évad célversenyén, a short trackes viszont világkupára és vb-re készülnek.

A dél-koreai ifjúsági téli olimpián januárban két magyar indulónak (Vancsó Rebeka, Sándor Lilla) szurkolhattunk a nagypályás gyorskorcsolyázók között, míg az utolsó junior-világkupán és a korosztály világbajnokságán két fiú indult el.

Utóbbin, vagyis az évad célversenyén Sipos János és Lukács Soma húzott korcsolyát: Sipos 500 méteren 23., 1000-en 36. lett, míg Lukács a rövidebb távon a 21., egy kilométeren pedig a 29. helyen zárt.

Lukács Soma (balra) és Sipos János Forrás: MOKSZ

A rövid pályás szakág képviselői sem hiányoztak az ifjúsági téli olimpiáról, nekik viszont

még csak most kezdődik a java az idénynek,

szombaton ugyanis startol a junior-világkupa utolsó, hollandiai állomása, jövő csütörtöktől vasárnapig pedig a lengyelországi Gdanskban gyűlnek össze a korosztály legjobbjai, a világbajnokságon. 

A csapat jó formában várja a kezdést, a fiatalok közül ugyanis Szigeti Dóra az őszi szezonban ezüstszínű világkupaérmet szerzett, az ifjúsági téli olimpián pedig Major Dominik állhatott fel a dobogó harmadik fokára 500 méteren.

A hollandiai junior-világkupán résztvevő short trackesek:
Dobrán Flóra, Nógrádi Panka, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura, Csizmadia Márk, Czank-Varga Benjámin, Granasztói Ádám, Major Dominik, Wu Jia Wei Dávid

(Kiemelt képünkön: a junior-világkupán induló short track-válogatott Forrás: MOKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik