Erőemelés: több magyar érem és országos csúcsok az utánpótlás-vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.09.04. 18:05
Címkék
Több magyar érem született és számos hazai rekord megdőlt az erőemelők kolozsvári korosztályos vb-jén.

Az erőemelők Kolozsváron rendezett klasszik ifjúsági és junior-világbajnokságán

több magyar fiatal is kitűnően teljesített.

Jucha Ada Imola a 43 kg-os súlycsoportban 187,5 kg összetett eredménnyel végzett harmadikként, míg Pál Dorka a 76 kg-os súlycsoportban 387,5 kg összetett országos rekorddal lett vb-bronzérmes úgy, hogy guggolásban ifjúsági országos csúccsal zárt (152,5 kg) másodikként, és felhúzásban is nemzeti rekordot döntött, miután a 167,5 kilogrammal is megbirkózott.

Fontos tudnivaló, hogy erőemelésben három fogásnemben versenyeznek az indulók. Guggolásban, felhúzásban és fekvenyomásban. A megméretéseken fogásnemi érmeket is osztanak.

További siker, hogy Susa Olivér új országos csúccsal (215 kg) nyerte a fekvenyomást, Gyöngyösi Adél és Póta László pedig második lett ugyanebben a fogásnemben. Mellettük Hubert Dániel két fogásnemi érmet is begyűjtött: guggolásban ezüstöt, felhúzásban bronzot szerzett. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint összesen 17 országos csúcs dőlt meg a vb-n, ezek között több felnőttrekord is van.

A válogatott szereplését az edzők mellett a többszörös erőemelő világbajnok, Árvai István ifjúsági és junior szövetségi kapitányként, Schauer Kornél alelnökként, Berke Lóránd elnökként segítette. Dittler Anna és Fekete Miklós (open erőemelő szövetségi kapitány) nemzetközi bíróként vettek részt a világbajnokságon.

(Kiemelt kép forrása: Magyar Erőemelő Szövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik