Úszás: három magyar érem az U23-as Eb zárónapján

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 22:01
Címkék
Az első két nap szerzett egy-egy magyar érem után három született a dublini U23-as Európa-bajnokság záró napján: Ugrai Panna 100 gyorson, Zombori Gábor 200 vegyesen lett második, míg Nyirádi Réka 200 háton lett bronzérmes.

A kétszáz hát nem csupán a férfiaknál jött be a dublini U23-as úszó Eb-n (Jászó Ádám szerezte ezen a távon a csapat első érmét pénteken): Nyirádi Réka ugyanis a hölgyek között tempózott bronzéremig. Réka óriásit hajrázott: a 7-es pályán hetedikként fordult száznál, és még az utolsó ötvenre is hatodikként, innen sikerült bejönnie összességében negyediknek, de az amerikai győzelem miatt övé lett az Eb-bronz – írja a hazai szövetség az utolsó nap beszámolójában.Jászó Ádám szerezte ezen a távon a csapat első érmét pénteken): Nyirádi Réka ugyanis a hölgyek között tempózott bronzéremig. Réka óriásit hajrázott: a 7-es pályán hetedikként fordult száznál, és még az utolsó ötvenre is hatodikként, innen sikerült bejönnie összességében negyediknek, de az amerikai győzelem miatt övé lett az Eb-bronz – írja a hazai szövetség az utolsó nap beszámolójában.

Igen kellemes meglepetésre száz gyorson Ugrai Panna óriásit ment a hetes pályán, jutalma ezüstérem lett: a szlovén Segelt és az amerikai Coopert nem lehetett megfogni (utóbbi eredménye ugyebár nem számított az Eb-sorrendbe), viszont ezután négyen zúdultak a falra 11 század másodpercen belül, s közülük Panna volt a leggyorsabb.

Hamarosan pedig újabb ezüst érkezett: Zombori Gábor a négyszáz után kétszáz vegyesen is a második legjobb európaiként végzett. A dél-afrikai Sates ért elsőként a panelhez, az izraeli Polonsky lett az Eb-aranyérmes, 2019-es junior világbajnokunk pedig három tizeddel a másik izraeli, Ben Shitrit előtt nyúlt be, Török Dominik Márk pedig ötödiknek érkezett.

Nyolcszázon Sárkány Zalán ugyanúgy délelőtti idejével került az élbolyba összesítettben, mint 1500-on – az esti gyorsfutamban csupán hárman tudtak jobbat jönni nála, így negyedikként rangsorolták, míg Gálicz Lászlót hatodikként.

Ami pedig a többieket illeti, a már említett Jászó Ádám százon ötödik helyre jött be, Békési Eszter döntőbe került 200 mellen és ott hetedikként zárt, míg a mixed 4x100-as gyorsváltó Bóna Benedek, Jászó Ádám, Békési Eszter, Ugrai Panna felállásban nyolcadik lett.

A magyar csapat végül három ezüstéremmel és két bronzzal zárta az első ízben megrendezett, erősen kísérletinek tetsző eseményt, ezzel az éremtáblán a 14. lett.

(Kiemelt képünkön: Ugrai Panna Forrás: MÚSZ) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik