Cselgáncs: három magyar érem a grazi junior Európa-kupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.17. 11:56
Címkék
Ausztriában rendezték meg a junior cselgáncs Európa-kupa sorozat állomását, amelyen a magyar csapatból Kőszegi Rebeka, Mamira Luca és Sági Nikolett is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A grazi viadalon huszonhét ország négyszáztizennyolc judósa lépett tatamira, a magyar színeket harmincöt juniorkorú versenyzőnk képviselte. Közülük hárman léphettek végül dobogóra, a húsz esztendős Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE) ebben az évben már a harmadik érmét szerezte meg ebben a sorozatban, ezúttal bronzérmet szerzett – írja a judoinfo.hu.Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE) ebben az évben már a harmadik érmét szerezte meg ebben a sorozatban, ezúttal bronzérmet szerzett – írja a judoinfo.hu.

A tizennyolc éves ifjúsági világbajnok, Mamira Luca (Dunaharaszti MTK) az egy héttel korábbi, paksi második hely után ezúttal harmadik lett az 52 kilogrammosok között. A tizenkilenc éves Sági Nikolett (78 kg, KSI SE) ebben az évben már a negyedik bronzérmét zsebelte be a junior Európa-kupában.

A mieink további értékes helyezésekkel zárták a grazi tornát: Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE), Dobos Levente (+100 kg, Ledényi JI) és Kriza Anna (63 kg, BHSE) az ötödik, Gábor Áron (66 kg, MTK Budapest), Lakatos György (+100 kg, Tatabányai SC) és Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) pedig a hetedik helyen végzett.

Az éremtáblázat első helyét a grúz csapat (3 arany, 4 bronz) szerezte meg, megelőzve Olaszországot (2, 4, 2) és Brazíliát (2, 1, 2),

a magyar csapat a három bronzéremmel tizenharmadik lett.

A teljes eredménysor ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Sági Nikolett (jobbról a második) Forrás: EJU)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik