Vízilabda: megvannak a Komjádi-kupa elődöntőinek párosításai

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 16:07
Címkék
A Pécs az FTC-vel, a Szolnok a Budapesti Honvéddal találkozik a férfi vízilabdázók legrangosabb hazai utánpótlástornájának, a Komjádi-kupának az elődöntőjében.

A Komjádi-kupa a férfi vízilabdázók legrangosabb hazai utánpótlástornája, melyben a mostani kiírásban az ob I-es csapatok 1999-ben vagy később született fiataljai szerepelhetnek. Az ifjúsági bajnokságban a 2003-as születésűek játszhatnak legidősebbként, így a korosztályos pontvadászat erőviszonyai nem feltétlenül tükrözik a Komjádi-kupáét.

A címvédőt kiejtő pécsiekre a tavalyi ezüstérmes vár az elődöntőben Fotó: Dobos Sándor
A címvédőt kiejtő pécsiekre a tavalyi ezüstérmes vár az elődöntőben Fotó: Dobos Sándor

A címvédőt kiejtő pécsiekre a tavalyi ezüstérmes vár az elődöntőben  •  Fotó: Dobos Sándor

Szerdán a negyeddöntőket rendezték. Az egymérkőzéses párharcok során a Pécs a címvédő UVSEvendégeként ötméteresekkel jutott tovább, Miskolcon pedig Vismeg Zsombor 7 gólja is kevés volt, hogy az elődöntőbe segítse együttesét a Szolnok ellen. Az FTC Gábor Lőrinc és Vigvári Vendel vezérletével gólparádét rendezett a tartalékos BVSC-Zugló Szőnyi úti otthonában, így könnyedén ment tovább, és a Budapesti Honvéd is – Ekler Bendegúz ötgólos közreműködésével –magabiztosan győzött az Egert meglátogatva.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint, aszervezet székházában csütörtökön kisorsolták az elődöntők párosításait. Ez alapján a tavalyi ezüstérmes Ferencváros a Péccsel találkozik a döntőbe jutásért, míg a Szolnoki Dózsa a Budapesti Honvéddalcsap össze. Atovábbjutás egy meccsen dől el, a mérkőzéseket március 8. és 17. között kell lejátszani.

KOMJÁDI-KUPA
NEGYEDDÖNTŐK
UVSE Hunguest Hotels–Pécsi Sportiskola-PVSK 9–11 (1–1, 2–2, 3–3, 2–2 - 5 méteresekkel: 1–3)
Gólszerzők:
Seeler 2, Lehoczky 2, Csapó Á. 2, Ekler Zs., Belényesi, Ionesco, illetve Gál 4, Csorba 2, Lihotzky 2, Oltean 2, Aranyi A.
PannErgy-Miskolci VLC–Szolnoki Dózsa 15–18 (3–5, 4–4, 5–4, 3–5)
Gólszerzők:
Vismeg Zs. 7, Krasznai 3, Várkonyi 2, Nagy N. 2, Böröczky M., illetve Konarik 5, Szeghalmi 5, Schmölcz 3, Pető A. 3, Koltay, Cseh A.
BVSC-Zugló–FTC Telekom 10–23 (3–9, 2–3, 2–6, 3–5)
Gólszerzők
: Szücs 3, Mészáros B. 2, Burulitisz, Ádám, Rajna, Báki, Balogh M., illetve Gábor L. 6, Vigvári Vendel 4, Nyíri 3, Klár 2, Spitz 2, Gál S. 2, Varga V. 2, Fekete G., Dubinák
Tigra-ZF Eger–Budapesti Honvéd 6–15 (3–4, 1–4, 1–4, 1–3)
Gólszerzők
: Rádli, Biros Samu, Magyar, Lugosi, Gólya, Farsang, illetve Ekler B. 5, Sugár 3, Molnár G. 3, Hessels B. 2, Fekete B., Hessels S.
AZ ELŐDÖNTŐK PÁROSÍTÁSAI
FTC Telekom–Pécsi Sportiskola-PVSK
Szolnoki Dózsa–Budapesti Honvéd

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik