Kosár: többismeretlenes csoportban lányaink az U17-es vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.22. 17:17
Címkék
A magyar csapat a mexikóiakkal és egy-egy – egyelőre ismeretlen – európai és ázsiai válogatottal került azonos csoportba a nyári, hazai rendezésű U17-es leány kosárlabda-világbajnokság sorsolásán.

Kedddélután, az újonnan átadottMagyar Kosárlabdázás Házában tartották az idei U17-es leány kosárlabda-világbajnokság csoportbeosztásának sorsolását. A tornát 2022. július 9. és 17. között Debrecenben rendezik.az újonnan átadottMagyar Kosárlabdázás Házában tartották az idei U17-es leány kosárlabda-világbajnokság csoportbeosztásának sorsolását. A tornát 2022. július 9. és 17. között Debrecenben rendezik.

A magyar csapat a mexikói válogatottal és két, egyelőre ismeretlen együttessel találkozik a hazai rendezésű U17-es leány-vb-n Fotó: MKOSZ/ Girgász Péter
A magyar csapat a mexikói válogatottal és két, egyelőre ismeretlen együttessel találkozik a hazai rendezésű U17-es leány-vb-n Fotó: MKOSZ/ Girgász Péter

A magyar csapat a mexikói válogatottal, illetve két, egyelőre ismeretlen együttessel találkozik a hazai rendezésű U17-es leány-vb csoportkörében  •  Fotó: MKOSZ/ Girgász Péter

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az eseményt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter és a FIBA főtitkára, Andreas Zagklis nyitotta meg. A sorsoláson főszerepet kapott Magyarország első Euroliga-győztes játékosa, Ivkovicné Béres Tímea.

A magyar csapat az A-csoportban kapott helyet, ahol Mexikó biztosan az ellenfele lesz. A közép-amerikai ország mellett az az európai nemzet került még ebben a négyesbe, amely Oroszország helyett fog indulni, és amelynek kilétéről a FIBA később dönt. A kvartett negyedik tagja a júniusi U16-os Ázsia-bajnokság második helyezettje lesz.

A csoportokból mind a négy csapat továbbjut a nyolccaddöntőbe, a helyezés azonban az egyenes kiesésesszakasz szempontjából rendkívül fontos lesz. A mieinkcsoportjában sok még az ismeretlen, de a magyar lányok előzetesen jó esélyekkel várhatják a debreceni eseményt.

A 2022-es U17-es női világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Mexikó, MAGYARORSZÁG, Európa*, Ázsia 2**
B csoport: Ázsia 1, Franciaország, Argentína, Szlovénia
C csoport: Egyiptom, Kanada, Spanyolország, Ázsia 3
D csoport: Németország, USA, Mali, Ázsia 4
*: Később dönt arról a FIBA, hogy ki kapja Oroszország helyét.
**: A június 24-30. között megrendezendő U16-os Ázsia-bajnokság második helyezettje.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik