Futsal: megmutatkoztak az U19-esek hiányosságai az Eb-selejtezőtornán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.20. 13:33
Címkék
A magyar U19-es futsalválogatott ötgólos vereséget szenvedett a franciák ellen a szerbiai Eb-selejtezőtorna zárásaként.

Az már az szlovénektől és a házigazdáktól elszenvedett vereség után biztossá vált, hogy a magyar U19-es futsalválogatott nem juthat tovább a csoportjából a szerbiai Eb-selejtezőtornán.

Az U19-es válogatott a negyedik helyen zárt a csoportjában Forrás: mlsz.hu
Az U19-es válogatott a negyedik helyen zárt a csoportjában Forrás: mlsz.hu

Az U19-es válogatott a negyedik helyen zárt a csoportjában  •  Forrás: mlsz.hu

A csapat a harmadik mérkőzését a franciákkal játszotta, és a szövetség beszámolója szerint az első ziccer a magyar válogatott előtt adódott, de gól nem született, a franciák pedig a kontrából megszerezték a vezetést. A folytatásban a franciák megérdemelten növelték az előnyüket, a szünetben 4–0 volt az állás, a végeredmény pedig 6–1 lett. A magyar csapatból két játékost is kiállítottak. A franciák kijutottak a spanyolországi Európa-bajnokságra, a magyar válogatott a csoport negyedik helyén zárt.

„Ezen a mérkőzésen bebizonyosodott, hogy a franciák valóban minden szempontból kiemelkednek a mezőnyből, egy jobb csapat ellen játszva elsősorban a tisztes helytállás lehetett a célunk, főképp úgy, hogy két játékosunkat is kiállították a találkozón – értékelt Frank Tamás szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Ezen a mérkőzésen is kijöttek a hiányosságaink, ami részben abból adódik, hogy játékosaink nagyon kevés szerepet kapnak klubcsapataikban, és ilyen erős ellenfelekkel szemben ezt szinte lehetetlen kompenzálni.”

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik