Tenisz: Udvardy Luca fő célja idén a Grand Slam-főtábla kiharcolása

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.02. 17:44
Címkék
Parádés formában nyitotta az új évet a 16 éves teniszező, Udvardy Luca, aki kezdésként párosban első kategóriás, junior ITF-tornát nyert Costa Ricában, majd a múlt héten Ecuadorban duplázott, egyesben és párosban is diadalmaskodott, ezzel nagyot ugrott előre a világranglistán (34.), és várhatóan a Roland Garroson már ott lehet a főtáblán.

Ahogyan arról vasárnap mi is beszámoltunk, a 16 éves teniszező, Udvardy Luca remekelt a múlt héten az ecuadori Salinasban rendezett, első kategóriás junior ITF-tornán, hiszen egyesben és párosban is győzött, ráadásul mindkettőtszettveszteség nélkül nyerte, ezzel párosban idén már a második viadalát nyerte, ugyanis két héttel korábban Costa Ricában diadalmaskodott hasonló besorolású tornán.Ahogyan arról vasárnap mi is beszámoltunk, a 16 éves teniszező, Udvardy Luca remekelt a múlt héten az ecuadori Salinasban rendezett, első kategóriás junior ITF-tornán, hiszen egyesben és párosban is győzött, ráadásul mindkettőtszettveszteség nélkül nyerte, ezzel párosban idén már a második viadalát nyerte, ugyanis két héttel korábban Costa Ricában diadalmaskodott hasonló besorolású tornán.

Bombaformában indította az évet Udvardy Luca Forrás: MTSZ
Bombaformában indította az évet Udvardy Luca Forrás: MTSZ

Bombaformában indította az évet a 16 éves Udvardy Luca  •  Forrás: MTSZ

„Nagyon készültem az idei szezonra,az ünnepek alatt is végig keményen dolgoztam, és reméltem, hogy mindjárt az év első versenyein sokáig juthatok. Természetesen a cél mindig a győzelem, nagyon örülök, hogy ez múlt héten összejött.A korábbi sérüléseimből abszolút felépültem, a kondim sokat fejlődött, és ez nagyban hozzájárul a mostani eredményeimhez– nyilatkozta Udvardy az Utánpótlássportnak, majd kitért arra is, hogy végül miért nem indult az Ausztrál Openen Melbourne-ben.–Sajnos nem volt biztos a főtáblás szereplésem, nagyon a határán billegtem. Aselejtező miatt nem szerettem volna olyan sokat utazni, és heteket kint tölteni. Majd jövőre újra neki vágok, debízom benne, akkor már úgy utazhatok ki, hogy nem lesz kérdés a főtábla."

Erről Luca gondoskodott is az elmúlt hetekben: decemberben még a junior-világranglista 117. helyén fejezte be az esztendőt, majd a januári sikerei után előbb előrelépett a 68. helyre, és az ecuadori kettős győzelemmel újabb 34 helyet javított, ezzel éppen megfelezte a ranglistás helyezését.

„A fő célom idén az, hogy a többi Grand Slam-tornán már mindenképpen főtáblát játszhassak. A harmincnegyedik helyre léptem előre most, így a Roland Garros-főtábla már valószínűleg meglesz, de nem szeretnék itt megállni. A dél-amerikai túra kellős közepén járok, ezen a héten Peruban indulok, utána egy hét Paraguay és két hét Brazília következik, ezek egyes kategóriájú tornák."

A karrierje kapcsánnővére, Udvardy Panna (23) is elláthatja jó tanácsokkal,méghozzá úgy, hogy az elmúlt időszakban mindketten életük formájában játszanak. Panna pillanatnyilag a 91. a világranglistán a felnőttek között, és néhány hete az Ausztrál Openen főtáblán játszhatott, pályafutásábanelső alkalommal Grand Slam-tornán.

„Sajnos szinte mindig két különböző földrészen játszunk, de persze mindig szurkolunk egymásnak, és támogatjuk a másikat."

Luca a perui Limában már győzelemmel abszolválta az első fordulót, egyesben és párosban egyaránt.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik