Labdarúgás: sűrű hét előtt a magyar utánpótlás-válogatottak

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 11:04
Címkék
Mozgalmas napok következnek több magyar korosztályos labdarúgó-válogatott számára: a fiúk esetében az U17-esek, a lányoknál a velük egyidősek és az U19-esek is két felkészülési mérkőzést játszanak a jövő héten.

Február első napjaiban már elkezdődött a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatottak 2022-es programja az U19-es garnitúra Bosznia és Hercegovina elleni edzőmeccseivel, „nagyiparban” viszont a jövő héten indul be a meccsdömping a fiatalok esetében.

Spanyolországban készülnek az U17-es fiúk Forrás: MLSZ
Spanyolországban készülnek az U17-es fiúk Forrás: MLSZ

Spanyolországban készülnek az U17-es fiúk  •  Forrás: MLSZ

A fiúk U17-es válogatottja spanyolországi összetartással kezdi meg a márciusi elitkörre való felkészülést. A Szélesi Zoltán által vezetett gárda a hollandokkal, a görögökkel és a szlovákokkal fog megvívni a májusi Európa-bajnokság indulási jogaiért, előtte – jelen állás szerint – két edzőmeccset fog játszani (szerdán és szombaton) a Valencia tartományban található Olivában Svájc korosztályos legjobbjai ellen. Nem lesz könnyű dolga a magyar fiataloknak, az ellenfél ugyanis szinténaz elitkörre élesíti a formáját, amelyen ráadásul első kalapos csapatként fog részt venni.

„Örülök, hogy kiszakadva az itthoni télből, optimális körülmények között készülhetünk az előttünk álló feladatokra. Sajnos nem tudtunk mindenkit meghívni az összetartásra, az utolsó pillanatban is változott a keretünk, de bízom benne, hogy akik végül ott lesznek az edzőtáborban, élni tudnak az eséllyel. A célunk, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat, kijavítsuk azokat a hibákat, amelyeket az őszi mérkőzéseken elkövettünk. Kétszer is pályára lépünk a remek erőt képviselő svájciak ellen, ezeken a találkozókon lemérhetjük, hol tartunk az elitkör előtt – mondta az MLSZ honlapjának a spanyol túrával kapcsolatban Szélesi.

A lányoknál mindkét utánpótlás-korosztály „színpadra fog állni” a következő héten. Az U17-esek kedden Románia csapatával csapnak össze, míg a nagyobbak ugyanezen a napon Szlovénia fiataljaival találkoznak – ezt a programot pénteken meg fogják ismételni. Válogatottjaink – a fiúkhoz hasonlóan – a tavaszi Eb-selejtezőkre készülnek, amelyek végeredménye esetükben nemcsak a kontinensviadalról való részvételről, hanem az A- és B-ligás tagságról is dönt. A két korosztály jövő heti ellenfelei az osztályokat tekintve épp ellentétes utakat jártak be: a Schumi Dorottya szövetségi edző által dirigált U17-es együttes ellenfele, Románia őszi produkciójának köszönhetően a B jelűből lépett fel, míg a Turtóczki Sándor vezette U19-esekkel összecsapó szlovén korosztályos válogatott az A-ból esett vissza.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik