Labdarúgás: döntetlent játszott az U19-es válogatott a bosnyákokkal

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.03. 15:00
Címkék
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott a keddi meggyőző siker után csütörtökön gól nélküli döntetlennel zárt a bosnyákok elleni felkészülési mérkőzésen Szegeden.

Az Eb-selejtező elitkörre készülő U19-es labdarúgó-válogatott kedden remek játékkal, sok helyzetet kialakítva 6–2-re legyőzte a bosnyák együttest Szegeden. A két csapat csütörtöki mérkőzésére Tímár Krisztián szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre, egyedül Kovács Mátyás maradt a keddi kezdőcsapatból, így az összetartásra meghívott keret minden mezőnyjátékosa lehetőséget kapott kezdőként a bizonyításra. A bosnyákok csupán négy helyen változtattak a keddi meccshez képest, de a hat kapott gól után másik taktikai felállással próbálkoztak a visszavágón, öt védővel, jóval defenzívebb stílusban futballoztak.Tímár Krisztián szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre, egyedül Kovács Mátyás maradt a keddi kezdőcsapatból, így az összetartásra meghívott keret minden mezőnyjátékosa lehetőséget kapott kezdőként a bizonyításra. A bosnyákok csupán négy helyen változtattak a keddi meccshez képest, de a hat kapott gól után másik taktikai felállással próbálkoztak a visszavágón, öt védővel, jóval defenzívebb stílusban futballoztak.

Gól nélküli döntetlen játszott az U19-es válogatott a bosnyákok ellen Forrás: MLSZ
Gól nélküli döntetlen játszott az U19-es válogatott a bosnyákok ellen Forrás: MLSZ

Gól nélküli döntetlen játszott az U19-es válogatott a bosnyákok ellen  •  Forrás: MLSZ

Az mlsz.hu tudósítása szerint a találkozón végig a magyar válogatott dominált, az első félidőben nem találták a fogást a nagy erőkkel védekező vendégeken, elsősorban középen próbáltak helyzeteket kialakítani, ám ott nem voltak megjátszható területek, így a bosnyákok eredményesen rombolták a játékot.

A fordulás után többet használták a mieink a széleket, többször bontották meg az ellenfélvédekezését, ekkor már nagyobb helyzeteket is kialakítottak, a legnagyobb Redzic Damir előtt alakult ki, míg Gera Zalánlátványos ollózással veszélyeztetett – előbbinél a kapus védett, utóbbinál a labda a keresztléc fölött hagyta el a pályát.

A bosnyákok ellentámadásai nem okoztak veszélyt a magyar kapura, abosnyákok sokkal inkább törekedtek a döntetlen megtartására, mint a győztes találat megszerzésére. Végül sikerült kivédekezniük a 90 percet, 0–0-lal ért véget amérkőzés.

„Ellenfelünk ezúttal jóval óvatosabb, védekezésre épülő taktikát választott, ezért nem alakulhatott ki hasonlóan látványos játék, mint az első mérkőzésen. Örülök, hogy végig domináltunk és irányítottuk a mérkőzést egy elitkörös válogatott ellen, és a második félidőben a gólszerzésre is megvoltak a lehetőségeink. Ezek most nem mentek be, de összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, és a futballisták hozzáállásával. Komoly versenyhelyzet alakult ki a bő keretben, több poszton is nagy harc lesz az Eb-selejtezős csapatba való bekerülésért, bízom benne, hogy minden kerettag lehetőséget kap a klubjában a következő időszakban, és jó formában fordul a felkészülés hajrájára" –mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Tímár Krisztián szövetségi edző.

A mieinknek februárban Spanyolországban, a dánok ellen tartják az elitkörös főpróbát.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 0-0
Magyarország: Molnár Zsombor (Pataki Márk, 46.) - Vas Gábor, Szujó Attila, Helembai Márk - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 46.), Csatári Gergő, Sztojka Dominik (Alaxai Áron, 23.), Biben Barnabás (Horváth Artúr, 72.), Benczenleitner Barna (Vancsa Zalán, 72.) - Redzic Damir, Czérna Erik (Gera Zalán, 72.)
Bosznia-Hercegovina: Luka Damjanovic - Dino Mizic, Amar Sinanovic, Mustafa Sukilovic, Luka Marjanac, Franko Sabljic, Tarik Ramic, Matej Sakota, Mladen Cvjetinovic, Petar Sucic, Viktor Grbic

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik